Exil Flea Free spot on kat

Exil Flea Free spot on kat voor een snelle bestrijding van vlooien en teken.

 12,99
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Exil Flea Free spot on kat

Lees voor gebruik de bijsluiter

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Voor een vlooienvrije kat, tot 5 weken lang! Bescherm uw kat snel, eenvoudig en langdurig tegen vlooien. Gebruik Exil Flea Free spot on! Met slechts een druppel in de nek bestrijdt u vlooien en teken voor lange tijd.

Lange werkingsduur
Dankzij Exil Flea Free spot on blijven vlooien tot 5 weken weg van uw kat. Gebruikt u Exil Flea Free spot on omdat u vlooien ziet op uw kat? Behandel dan om de 4 weken.

Snel actief
Vlooien worden binnen 18 uur na contact met Exil Flea Free spot on gedood. Na toediening met de pipet is de kat binnen 24 uur langdurig tegen vlooien beschermd.

Veilig
Exil Flea Free spot on is officieel geregistreerd en voldoet aan alle wettelijke eisen. Exil heeft de veiligheid en effectiviteit van het middel aangetoond.

Te gebruiken bij

  • Vlooien en teken

Productvoordelen

Voordelen van Exil Flea Free spot on kat:

  • Snelle bestrijding 
  • Tot 5 weken vlovrij 
  • Gemakkelijk toe te dienen

Dosering

1 pipet Exil Fiproline van 0,5 ml per kat.

Gebruiksadvies

Toedieningsweg
Alleen voor uitwendig gebruik. Dien 1 pipet van 0,5 ml per dier toe. Houd de pipet rechtop. Tik een paar keer tegen de bovenkant van de pipet om alle vloeistof onderin te krijgen. Knip of breek het topje van de spot-on af langs de breuklijn. Duw de haren opzij tot de huid goed zichtbaar is. Plaats de punt van de pipet direct op de kale huid en knijp meerdere keren goed in de pipet om de pipet helemaal leeg te maken. Breng de inhoud aan tussen de schouderbladen, bij voorkeur op twee plaatsen. Het is belangrijk het product daar aan te brengen waar het dier het er niet af kan likken en dat dieren elkaar niet likken direct na het aanbrengen van de vloeistof. Zorg er voor dat de haren niet erg nat worden na toediening omdat er dan een kleverige plek kan ontstaan op de plaats van toediening. Als dit toch zou optreden zal de plek verdwijnen binnen 24 uur na toediening. Een witachtige plek kan worden waargenomen op de toedieningsplaats tot 48 uur na toediening.

Aanwijzingen voor een juiste toediening
Voor een optimale vlooien en/of tekenbestrijding zal het behandelingsschema aangepast kunnen worden aan de plaatselijke omstandigheden.
In afwezigheid van veiligheidsstudies is het minimale behandelingsinterval 4 weken.

Bijwerkingen

Indien het product opgelikt wordt, kan een korte periode van overmatig speekselen worden opgemerkt, hoofdzakelijk te wijten aan de dragerstof.
Als zeer zelden voorkomende bijwerkingen zijn waargenomen: voorbijgaande huidreacties op de plaats van toediening (huidverkleuring, lokale kaalheid, jeuk, roodheid) en gegeneraliseerde jeuk of kaalheid.
In uitzonderlijke gevallen werd overmatig speekselen, reversibele neurologische symptomen (overgevoeligheid, depressie, nerveuze verschijnselen) of braken waargenomen. Indien u ernstige bijwerkingen of andersoortige reacties vaststelt die niet in deze bijsluiter worden vermeld, wordt u verzocht uw dierenarts hiervan in kennis te stellen.

Contra-indicaties

  • Vanwege afwezigheid van beschikbare gegevens, het product niet toedienen aan kittens jonger dan 2 maanden oud en/of aan kittens die minder dan 1 kg wegen. 
  • Niet gebruiken bij zieke (systemische ziekten, koorts, etc.) of herstellende dieren. 
  • Niet gebruiken bij konijnen, aangezien bijwerkingen en zelfs sterfte kunnen voorkomen. 
  • Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor de actieve stof of een van de hulpstoffen.

Samenstelling

Werkzaam bestanddeel: Een pipet van 0,50 ml bevat: Fipronil 50 mg.

Hulpstoffen: Butylhydroxyanisol (E320) 0,10 mg, Butylhydroxytolueen (E321) 0,05 mg.

Inhoud

3 stuks

Meer informatie

Indicaties
Exil Flea Free spot on kat is ter bestrijding van vlooien (Ctenocephalides spp.) en teken (Dermacentor reticulatus). Het product heeft een insecticide werking tot 5 weken tegen vlooien. Het product heeft een acaricide werking tot 2 weken tegen teken (Rhipicephalus sanguineus, Ixodes ricinus, Dermacentor reticulatus). Indien sommige soorten teken (Rhipicephalus sanguineus, Dermacentor reticulatus) bij toediening al aanwezig zijn, kan het zijn dat niet alle teken binnen de eerste 48 uur worden gedood, maar binnen 1 week.

Speciale waarschuwingen
Vlooien van huisdieren infesteren vaak de gebruikelijke rustplaatsen, zoals de mand van het dier, tapijten en gestoffeerd meubilair. Deze plekken moeten daarom behandeld worden in geval van een massale infestatie en bij de aanvang van de bestrijdingsmaatregelen met een gepast bestrijdingsmiddel en door regelmatig stofzuigen. Het product voorkomt de aanhechting van teken niet. Als het dier voor de blootstelling aan teken is behandeld, zullen de teken binnen de eerste 24-48 uur na aanhechting worden gedood. Dit vindt in de regel plaats voordat de teek zich vol eet. Hierdoor wordt het risico op transmissie van ziekten geminimaliseerd, maar niet uitgesloten. Eenmaal dood zullen de teken van het dier afvallen of, indien ze achter blijven, kunnen teken voorzichtig worden verwijderd. Er zijn geen gegevens beschikbaar over het effect van baden en wassen met een shampoo op de effectiviteit van het product bij katten. Gebaseerd op de gegevens bij de hond, heeft wassen met shampoo één uur voorafgaand aan de behandeling, geen invloed op de effectiviteit van het product tegen vlooien. Voor optimale vlooienbestrijding in huishoudens met meerdere dieren, dienen alle honden en katten te worden behandeld met een passend bestrijdingsmiddel.

Speciale voorzorgsmaatregelen voor gebruik bij dieren
Vermijd contact met de ogen van het dier. In geval van oogcontact, onmiddellijk en grondig ogen spoelen met water. Het product niet toedienen op wonden of beschadigde huid.

Speciale voorzorgsmaatregelen, te nemen door degene die het geneesmiddel aan de dieren toedient
Dit product kan irritatie van de slijmvliezen en ogen veroorzaken, daarom moet contact van het product met de mond en ogen vermeden worden. Na accidenteel contact met de ogen dienen de ogen onmiddellijk en grondig met water te worden gespoeld. Als de irritatie aanhoudt zoek medische hulp en laat de verpakking of bijsluiter aan de arts zien. Vermijd dat de inhoud in contact komt met vingers. Indien dit wel gebeurt was de handen met water en zeep. Handen wassen na gebruik. Niet eten, drinken of roken tijdens toediening. Dieren of toedieners met een bekende overgevoeligheid voor fipronil of hulpstoffen moeten contact met dit diergeneesmiddel vermijden. Behandelde dieren mogen niet aangeraakt worden tot de toedieningsplaats droog is en kinderen mogen niet met de behandelde dieren spelen totdat de toedieningsplaats droog is. Daarom wordt het aanbevolen om dieren niet overdag te behandelen maar in de vroege avond en om recent behandelde dieren niet te laten slapen bij de eigenaren en in het bijzonder bij kinderen.

Andere voorzorgsmaatregelen
Het product kan nadelige effecten hebben op geverfde, geverniste of andere huishoudelijke oppervlakten of meubels.

Gebruik tijdens dracht, lactatie
Laboratoriumstudies met fipronil hebben niet aangetoond dat er embryotoxische of teratogene effecten zijn. Studies bij drachtige en zogende poezen zijn niet uitgevoerd. Gebruik het product bij drachtige en zogende dieren alleen in overeenstemming met de baten/risico beoordeling van de dierenarts.

Speciale voorzorgsmaatregelen voor het verwijderen van het gebruikte diergeneesmiddelen of eventuele restanten hiervan
Ongebruikte diergeneesmiddelen of restanten hiervan dienen in overeenstemming met de nationale vereisten te worden verwijderd. Fipronil kan ongunstige effecten hebben voor vissen en andere waterorganismen. Vervuil geen vijvers, waterwegen of poelen met het product of de lege pipet.

Merk

Exil

Hoe te bewaren

Bewaren op een droge plaats, beneden de 30°C en in de oorspronkelijke verpakking. Buiten het bereik en zicht van kinderen houden.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen