Finimal Tablet

Finimal bevat paracetamol (500mg) en coffeïne (50mg) en is een pijnstillend en koortsverlagend middel.* Verplichte velden

Vanaf  0,00
Aantal:

Finimal Tablet

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Finimal betekent: einde aan de pijn. Finimal wordt gebruikt bij hoofdpijn, koorts en pijn bij griep en verkoudheid, koorts en pijn na vaccinatie, zenuwpijn, menstruatiepijn, spierpijn, kiespijn en spit. Een pijnstiller zoals Finimal kan er voor zorgen dat de pijn snel verdwijnt of dat hevige pijn wat draaglijker wordt. Finimal behoort tot de pijnstillers die geen maag- en darmproblemen veroorzaken.

Te gebruiken bij

  • Pijn
  • Koorts

Dosering

Volwassenen en kinderen vanaf 15 jaar:

  • 1 tot 2 tabletten: maximaal 6 tabletten per 24 uur

Kinderen van 12 tot 15 jaar:

  • 1 tablet: maximaal 4-6 keer per 24 uur

Kinderen van 9 tot 12 jaar:

  • 1 tablet: maximaal 3-4 keer per 24 uur

Kinderen van 6 tot 9 jaar:

  • een half tablet: maximaal 4-6 keer per 24 uur

De tabletten mogen niet vaker dan om de 4 uur worden toegediend.Gebruik Finimal niet langer dan 14 dagen zonder een arts te raadplegen.

Gebruiksadvies

De tabletten met een ruime hoeveelheid water doorslikken of de tabletten in deze vloeistof uiteen laten vallen, goed roeren en dan opdrinken. Finimal mag op een lege maag worden ingenomen.

Bijwerkingen

Zoals alle geneesmiddelen kan Finimal bijwerkingen veroorzaken. Overgevoeligheidsreacties, zoals huiduitslag,netelroos, galbulten en koorts zijn enkele malen voorgekomen. Zelden zijn ook waargenomen na langdurig gebruik een zeer ernstige bloedafwijking (agranulocytose, tekort aan witte bloedlichaampjes) gepaard gaande met plotselinge hoge koorts, heftige keelpijn en zweertjes in de mond, trombocytopenische purpura(bloedafwijking, tekort aan (bloedplaatjes) tegelijk met bloeduitstortingen, blauwe plekken en bloedingsneiging en bloedarmoede als gevolg van te grote afbraak van het bloed (hemolytische anemie). Een enkele maal is een ontsteking van de nieren gepaard gaande met bloed in de urine,koorts en pijn in de flanken (interstitiëlenefritis) na zeer langdurig gebruik van hoge doses waargenomen. Hoeveelheden van 6 gram paracetamol kunnen reeds leverbeschadigingen geven, grotere hoeveelheden veroorzaken irreversibele levernecrose. Leverbeschadiging na chronisch gebruik van 3-4 gram paracetamol per dag is gerapporteerd.

Interacties

Zoals voor alle paracetamol-bevattende geneesmiddelen geldt, kan de uitscheiding van chlooramfenicol (= antibioticum) vertraagd worden en kan een bepaalde bijwerking van zidovudine (= anti-aids geneesmiddel) op het bloed versterkt worden. Bij gelijktijdig gebruik van stoffen die de leverwerking beïnvloeden, zoals barbituraten carbamazepine, fenytoïne, primidon (geneesmiddelen bij epilepsie) en rifampicine (geneesmiddel bij jeuk en tuberculose) kan een overdosering van paracetamol ernstiger verlopen.

Zwangerschap / Borstvoeding

Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel inneemt.

Alcoholgebruik bezwaarlijk

Wanneer u chronisch alcohol gebruikt, dient u extra voorzichtig te zijn met het gebruik van Finimal.

Samenstelling

Werkzaam bestanddeel: paracetamol 500 mg en coffeïne 50 mg per tablet. Andere bestanddelen (hulpstoffen): cellulose (E460), natriumstearaat (E470A), colloidaal watervrij silica (E551), aluminiumoxide, natriumzetmeelglycolaat en maïszetmeel.

Bevat geen

Finimal bevat geen lactose, gluten, zout of suiker

Inhoud

20/30/50 tabletten

Verpakkingsvorm

Doordrukstrip

Meer informatie

Wees extra voorzichtig:

  • wanneer u lijdt aan lever- of nierfunctiestoornissen
  • wanneer u dagelijks grote hoeveelheden alcohol gebruikt; in dit geval is er meer kans op het optreden van schadelijke effecten op de lever
  • bij overgevoeligheid voor paracetamol of voor één van de andere bestanddelen

Merk

Finimal

Sterkte

500/50 mg

Hoe te bewaren

Finimal buiten bereik en zicht van kinderen houden. Bewaren beneden 25ºC.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen