Fluimucil Drank Forte 40mg/ml

Drank met acetylcysteine (40 mg/ml), bij vastzittende hoest door taai slijm.

 11,49
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Fluimucil Drank Forte 40mg/ml

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Fluimucil 40 mg/ml Drank Forte kan worden gebruikt bij vastzittende hoest of vastzittend slijm, ter vergemakkelijking van het ophoesten indien dit door taai slijm wordt bemoeilijkt. Acetylcysteïne breekt taai, vastzittend slijm af, zodat het dun en vloeibaar wordt en gemakkelijk kan worden opgehoest. Fluimucil kan worden gebruikt bij aandoeningen van de luchtwegen, zoals astma, bronchitis (ontsteking van het slijmvlies van de luchtpijp), emfyseem, mucoviscidose (taaislijmziekte) en bij bronchiëctasieën (langdurige verwijding van een vertakking van de luchtpijp).

Te gebruiken bij

 • Astma
 • Bronchitis (ontsteking van het slijmvlies van de luchtpijp)
 • Emfyseem
 • Mucoviscidose (taaislijmziekte)
 • Bronchiëctasieën

Productvoordelen

 • Met aardbeiensmaak
 • Deze suikervrije drank kan door diabetes patiënten worden gebruikt

Dosering

 • Volwassenen: 1 maatbeker van 15 ml (=600 mg), eenmaal daags.
 •  Kinderen ouder dan 7 jaar: 1 maatbeker van 5 ml (=200 mg), driemaal daags.

Gebruiksadvies

De fles schudden vóór gebruik. De dosis in de maatbeker gieten en onmiddellijk innemen.

Bij patiënten die moeite hebben met het ophoesten (Bejaarden en verzwakte patiënten) wordt aanbevolen om de drank 's ochtends in te nemen.

Bijwerkingen

Wanneer u last heeft van maag- of darmzweren, of hier in het verleden last van heeft gehad, kan acetylcysteine een ongunstig effect hebben op uw maagdarmslijmvlies.

Voor overige bijwerkingen, zie de bijsluiter.

Interacties

 • Wanneer u geneesmiddelen ter bestrijding of voorkoming van infecties (antibiotica) moet gebruiken, wordt geadviseerd om deze twee uur voor of na Fluimucil 40 mg/ml Drank Forte in te nemen.
 • Tijdens het gebruik van Fluimucil 40 mg/ml Drank Forte mogen middelen die de hoestprikkel onderdrukken niet gebruikt worden, omdat het noodzakelijk is om het losgekomen slijm op te kunnen hoesten.
 • Fluimucil 40 mg/ml Drank Forte kan de bloeddruk verlagende werking van nitroglycerine (middel dat wordt gebruikt tegen een beklemmend pijnlijk gevoel op de borst (angina pectoris)), versterken. Voorzichtigheid is geboden.
 • Wanneer u geactiveerde kool (een middel tegen reizigersdiarree) gebruikt, kan het effect van Fluimucil 40 mg/ml Drank Forte afnemen.

Zwangerschap / Borstvoeding

Gebruik Fluimucil 40 mg /ml Drank Forte alleen na zorgvuldige afweging van de voor - en nadelen tijdens de zwangerschap.

Contra-indicaties

Wanneer mag u dit middel niet gebruiken?

 • Kinderen onder 2 jaar mogen dit middel niet gebruiken.

Smaak

Aardbei

Samenstelling

De werkzame stof in dit middel is acetylcysteïne (40 mg/ml). De andere stoffen (hulpstoffen) in dit middel zijn methylparahydroxybenzoaat (E218), propylparahydroxy-benzoaat (E216), dinatriumedetaat, natriumcarboxymethylcellulose (E466), natriumsaccharine (E954), grenadinesmaak (bevat o.a. propyleenglycol en glyceroltriacetaat (E1518)), aardbeiensmaak (bevat o.a. propyleenglycol), sorbitol (E420), natriumhydroxide (E524) en gezuiverd water.

Inhoud

200 milliliter

Verpakkingsvorm

Fles

Meer informatie

Fluimucil Drank is verkrijgbaar in verschillende varianten: Fluimucil Drank 20mg/ml, Fluimucil Drank Forte 40mg/ml, en Fluimucil Drank Junior 20mg/ml.

Merk

Fluimucil

Sterkte

40 mg/ml

Hoe te bewaren

Fluimucil Drank Forte 40mg/ml buiten bereik en zicht van kinderen houden. Bewaren in de oorspronkelijke verpakking. Niet in koelkast of vriezer bewaren.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen