Gastilox Forte

Gastilox Forte suspensie (vloeistof) geeft u een snelle, effectieve verlichting bij brandend maagzuur, met langdurige werking, en beschermt uw maag tegen overmatig maagzuur.

* Verplichte velden

Vanaf  7,90
Aantal:

Gastilox Forte

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Door de zuurbindende eigenschappen wordt Gastilox toegepast voor de behandeling van aandoeningen, welke berusten op een teveel aan zuur in maag en slokdarm. Gastilox Forte suspensie (vloeistof) geeft u een snelle, effectieve verlichting bij brandend maagzuur, met langdurige werking, en beschermt uw maag tegen overmatig maagzuur.

Te gebruiken bij

  • Brandend maagzuur

Dosering

De gebruikelijke dosering is 4 maal per dag 10 tot 20 ml suspensie. Een uur na elke maaltijd en vlak voor het slapen gaan innemen.
De fles suspensie goed schudden voor gebruik.
De suspensie in sachets goed kneden voor gebruik en de inhoud van het zakje onverdund op een lepel of direct in de mond innemen.
De aangegeven dosering niet overschrijden. Niet langdurig gebruiken en indien de klachten aanhouden of terugkeren de arts raadplegen.
Neem geen dubbele dosis van Gastilox om een vergeten dosis in te halen. 

Bijwerkingen

Gastilox 90/60 mg/ml Forte suspensie bevat methylparahydroxybenzoaat en propylparahydroxybenzoaat. Deze kunnen allergische reacties veroorzaken.

Door de aanwezigheid van aluminium in Gastilox 90/60 mg/ml Forte kan de opname van fosfaat in het maagdarmkanaal verminderen, zodat na langdurige toediening van hoge doses in zeldzame gevallen verschijnselen van een tekort aan fosfaat in het lichaam kunnen ontstaan.

Interacties

Het gelijktijdig innemen van Gastilox met andere geneesmiddelen zoals:

  • Een bepaalde groep middelen tegen infecties (tetracyclines), 
  • Middelen die de pompwerking van het hart bevorderen (hartglycosiden), 
  • Atropine, cimetidine, bisacodyl, chloorpromazine, isoniazide en ijzerpreparaten wordt afgeraden omdat de opnamen in het maagdarmkanaal van deze geneesmiddelen daardoor wordt gestoord.

 De bovengenoemde geneesmiddelen moeten tenminste een half uur vóór Gastilox worden ingenomen.

Zwangerschap / Borstvoeding

Dit geneesmiddel kan, voor zover bekend, zonder bezwaar overeenkomstig het voorschrift in de zwangerschap worden gebruikt. Het wordt in de moedermelk uitgescheiden.

Contra-indicaties

Gebruik Gastilox niet:

  • als u allergisch (overgevoelig) bent voor algeldraat (aluminiumoxide) of magnesiumhydroxide, of voor één van andere de bestanddelen van Gastilox
  • als de werking van de nieren ernstig is gestoord (nierfunctiestoornissen)

Gastilox 90/60 mg/ml Forte suspensie bevat sorbitol. Indien uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit geneesmiddel inneemt.

Wees extra voorzichtig met Gastilox:

  • als u nierstenen heeft, omdat dan voorzichtigheid is geboden bij het langdurig gebruik van zuurbindende stoffen (antacida) zoals Gastilox.
  • omdat de behandeling met een antacidum zoals Gastilox de verschijnselen (symptomen) van maagkanker kan maskeren en de herkenning hiervan door de arts kan vertragen.

Smaak

Pepermunt

Samenstelling

De werkzame bestanddelen zijn: algeldraat, overeenkomend met aluminiumoxide, en magnesiumhydroxide Andere bestanddelen (hulpstoffen) zijn:  Gastilox kauwtabletten: saccharose (welke 3% zetmeel bevat), sorbitol (E420), mannitol (E421), magnesiumstearaat (E470b), pepermunt smaakstof, sucrose.
Gastilox 90/60 mg/ml Forte suspensie: methylparahydroxybenzoaat (E218). propylparahydroxybenzoaat (E216), citroenzuur (E330), natrumsaccharine (E954), sorbitol (E420), waterstofperoxide, pepermuntolie, methylcellulose (E 461), simethicon, gezuiverd water

Verpakkingsvorm

Flacon of sachets

Meer informatie

Verkrijgbaar in flacon van 240 ml of in 40 sachets van 10 ml.

Merk

Gastilox

Hoe te bewaren

Buiten het bereik en zicht van kinderen houden. Bewaren beneden 25 °C. Niet in de koelkast of de vriezer bewaren. Suspensie in fles: Flacon zorgvuldig gesloten bewaren.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen