Healthypharm Bisacodyl 5mg

Bisacodyl verhoogt onder andere het regelmatige samentrekken van de darm en verhoogt de hoeveelheid water van de darminhoud, waardoor ontlasting sneller en makkelijker plaatsvindt.

 1,89
Dit product kan op dit moment niet besteld worden.

Healthypharm Bisacodyl 5mg

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Bisacodyl behoort tot de groep van geneesmiddelen die contactlaxantia wordt genoemd. Bisacodyl verhoogt onder andere het regelmatige samentrekken van de darm en verhoogt de hoeveelheid water van de darminhoud, waardoor ontlasting sneller en makkelijker plaatsvindt.

Te gebruiken bij

 • Obstipatie

Dosering

Verstopping: Zoals geldt voor alle geneesmiddelen uit de groep waartoe bisacodyl behoort, dienen Laxeertabletten bisacodyl 5 mg in principe niet langer dan drie dagen achter elkaar te worden gebruikt.

Volwassenen en kinderen vanaf 11 jaar:

 • 1-2 tabetten per dag

Kinderen 2 tot 10 jaar:

 • 1 tablet per dag

Neem de tabletten bij voorkeur ’s avonds in, zodat de volgende morgen (ongeveer 10 uur na inname) de ontlasting plaatsvindt.

Bijwerkingen

Zoals alle geneesmiddelen kan ook bisacodyl bijwerkingen veroorzaken. De volgende bijwerkingen kunnen mogelijk voorkomen:  Duizeligheid; flauwvallen door persen bij de ontlasting (defecatie syncope). Soms: lichte irritatie van de anus. Zie bijsluiter voor overige bijwerkingen.

Interacties

Informeer uw arts of apotheker wanneer u andere geneesmiddelen gebruikt of kort geleden heeft gebruikt.

Bij gelijktijdig gebruik van de volgende stoffen met bisacodyl kan wederzijdse beïnvloeding optreden:

 • Plasmiddelen of corticosteroïden (ontstekingsremmende hormoonachtige stoffen die bij o.a. reuma worden gebruikt zoals hydrocortisonacetaat of prednison)
 • Bepaalde middelen die de hartwerking versterken (hartglycosiden; digitalisglycosiden)
 • Maagzuurbindende geneesmiddelen (antacida)
 • Melk; bij gelijktijdig toediening van melk kan de omhulling van de tabletten die de inhoud tegen maagzuur beschermt kapot gaan waardoor de tabletten maagklachten kunen veroorzaken.

Zwangerschap / Borstvoeding

Bisacodyl kan tijdens de zwangerschap alleen worden gebruikt op uitdrukkelijk advies van de arts. Bisacodyl gaat niet over in de borstvoeding; het kan daarom zonder bezwaar worden gebruikt in de periode waarin borstvoeding wordt gegeven.

Contra-indicaties

Gebruik dit middel niet:

 • wanneer u last heeft van acute maag darm problematiek
 • ernstige dehydratatie

Combinatie met voeding

Neem de maagsapresistente tabletten niet gelijktijdig in met melk. Hierdoor kan de omhulling van de tabletten die de inhoud tegen maagzuur beschermt kapot gaan waardoor de tabletten maagklachten kunnen veroorzaken.

Samenstelling

Bisadocyl, aardappelzetmeel, arabische gom(E414), calciumcarbonaat(E170), celluloseacetaatftalaat, dimethylftalaat, hypromellose(E464), lactose, macrogolglycerolricinoleaat, magnesiumstearaat(E470 B), methylparahydroxybenzoaat(E218), montaanglycolwas(E912), oranjegeel S (E110), povidon(E1201), propyleenglycol(E1520), sacharose, colloïdaal watervrij siliciumdioxide (E551), talk (E553 B), tartrazine (E102), titaandioxide (E171).

Inhoud

30 tabletten

Verpakkingsvorm

Doordrukstrip

Meer informatie

Wees extra voorzichtig met Laxeertabletten bisacodyl 5 mg:

 • U moet niet meer innemen dan de maximale dosis. Omdat u meer vocht met de ontlasting verliest. Het is daarom raadzaam per dag minstens 1½-2 liter vocht te drinken. 
 • Net zoals bij andere geneesmiddelen die de ontlasting vergemakkelijken moet u Laxeertabletten bisacodyl 5 mg niet dagelijks gedurende een lange periode gebruiken. Dit kan namelijk leiden tot een verlaging van de hoeveelheid kalium in het bloed (hypokaliëmie), een verhoogde afgifte van het hormoon aldosteron (hyperaldosteronisme), nierstenen, langdurende diarree, buikpijn en bij stoppen het erger terugkomen van verstopping (rebound obstipatie). Hypokaliëmie kan weer leiden tot beschadiging van de nieren, te hoge pH van het bloed (metabole alkalose) en spierzwakte.
 • Als het noodzakelijk blijft iedere dag laxeermiddelen te gebruiken. De oorzaak van de verstopping dient dan door onderzoek te worden bepaald. 

Merk

Healthypharm

Sterkte

5 mg

Hoe te bewaren

Bisacodyl CF 5 mg tabletten niet bewaren boven 25°C. Buiten het zicht en bereik van kinderen bewaren.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen