Healthypharm Kinderneusspray 0,5mg/ml

Kinderneusspray voor een verstopte neus.

 2,69
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Healthypharm Kinderneusspray 0,5mg/ml

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Kinderneusspray voor een verstopte neus. De werkzame stof in Kinderneusspray voor verstopte neus is xylometazoline. Xylometazoline is een middel dat het neusslijmvlies doet slinken. Het vernauwt de bloedvaatjes in het neusslijmvlies. Het is te gebruiken bij neusverkoudheid, middenoorontsteking en bijholteontsteking.

Te gebruiken bij

 • Neusverkoudheid 
 • Middenoorontsteking 
 • Bijholteontsteking

Dosering

Voor kinderen van 2-6 jaar:

 • Naar behoefte 1 tot hoogstens 3 maal per dag 1 spray in ieder neusgat.

U mag Kinderneusspray Xylometazoline HCl HTP 0,5 mg/ml maximaal 1 week gebruiken.

Gebruiksadvies

Snuit de neus. Verwijder de beschermdop. Als u het flesje voor het eerst gebruikt, moet u eerst een paar keer op de bovenkant van het neusstukje drukken om het pompsysteem met de oplossing te vullen. Als u een gelijkmatige verstuiving krijgt is de neusspray klaar voor gebruik. Voor volgend gebruik is de doseerspray gereed voor direct gebruik. De neusspray goed rechtop houden en het hoofd iets voorover buigen. De opening in het neusgat brengen en een keer krachtig op de verstuiver drukken. Dan de opening uit het neusgat terug trekken alvorens de druk op te heffen. 1 spray in elk neusgat toedienen. Terwijl u pompt moet u door uw neus inademen. Na het gebruik het uiteinde schoonmaken en het dopje terugplaatsen.

Bijwerkingen

Zie bijsluiter.

Interacties

Een wisselwerking kan optreden bij gebruik van xylometazoline met bepaalde antidepressiva (middelen tegen neerslachtigheid). Wanneer u zulke middelen gebruikt, moet u hiermee rekening houden en advies vragen aan uw arts of apotheker.

Zwangerschap / Borstvoeding

De Kinderneusspray kan voor zover bekend zonder gevaar overeenkomstig het voorschrift en niet langer dan 1 week worden gebruikt tijdens de zwangerschap.

Contra-indicaties

Gebruik dit middel niet:

 • bij kinderen jonger dan 2 jaar
 • wanneer uw kind kortgeleden een neusoperatie heeft ondergaan

 

Samenstelling

Xylometazolinehydrochloride (0,5 mg/ml), benzalkoniumchloride, dinatriumedetaat, natriumdiwaterstoffosfaat, dinatriumfosfaat, natriumchloride en gezuiverd water.

Inhoud

10 milliliter

Verpakkingsvorm

Flacon

Meer informatie

Wees extra voorzichtig met Kinderneusspray Xylometazoline HCl HTP 0,5 mg/ml:

 • U mag de xylometazolinehydrochloride neusspray niet langer dan één week ononderbroken te gebruiken.Treedt er binnen deze week geen verbetering op, neem dan contact op met uw arts.
 • Lang of overmatig gebruik kan juist tot verdikking van het neusslijmvlies leiden, waardoor het lijkt alsof de symptomen waarvoor u de neusspray bent gaan gebruiken nog niet over zijn of juist zijn teruggekeerd.
 • De aanbevolen dosis mag, met name bij kinderen en ouderen, niet overschreden worden.
 • Contact met ogen vermijden.
 • Voorzichtigheid is geboden als u last heeft van nauwe kamerhoek glaucoom (verhoogde oogboldruk) en als u gevoelig bent voor adrenaline-achtige substanties, hetgeen zich uit in de vorm van slapeloosheid, duizeligheid, trillen, hartritmestoornissen of verhoogde bloeddruk.
 • U moet ook voorzichtig zijn als u lijdt aan verhoogde bloeddruk, hart- en schildklieraandoeningen. Overleg dan eerst met uw arts voordat u Kinderneusspray Xylometazoline HCl HTP 0,5 mg/ml gaat gebruiken.

Dit geneesmiddel bevat als conserveermiddel benzalkoniumchloride. Deze stof kan mogelijk irriterend werken en kan huidreacties veroorzaken. Naast de kinderneusspray zijn er ook kinderneusdrippels beschikbaar.

Merk

Healthypharm

Sterkte

0,5 mg/ml

Hoe te bewaren

Niet boven 25°C bewaren en buiten het bereik en het zicht van kinderen.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen