Healthypharm Aciclovir 50mg/g

Healthypharm Aciclovir crème 50mg/g wordt gebruikt voor de behandeling van een koortslip veroorzaakt door het herpes simplex virus. 4,49
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Healthypharm Aciclovir 50mg/g

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Healthypharm Aciclovir crème 50mg/g. Aciclovir behoort tot de groep van antivirale geneesmiddelen. Aciclovir koortslipcrème 50 mg/g wordt aangebracht op de huid ter behandeling van een koortslip veroorzaakt door het herpes simplex virus.  

Te gebruiken bij

  • Koortslip

Productvoordelen

  • Werkt tegen de symptomen van een koortslip

Dosering

Volwassenen en kinderen:

  • Breng de crème vijf keer per dag aan met tussenpozen van ongeveer 4 uur. `s Nachts hoeft u geen crème aan te brengen. 

Begin zo snel mogelijk bij het begin van de koortslip met de behandeling. Zet de behandeling minstens 4 dagen voort. Wanneer de genezing na tien dagen, gerekend vanaf het begin van de behandeling, niet volledig is wordt u geadviseerd een arts te raadplegen.

Gebruiksadvies

Breng Aciclovir crème aan door een beetje crème op uw vingertop te knijpen en dit vervolgens op de aangedane delen aan te brengen. De aangedane delen zijn die delen, ook van de lippen, waar de infectie actief is, dus waar blaasjes gaan ontstaan of reeds zijn verschenen.Om de overdracht van het virus op andere delen van het lichaam (bijv. de ogen) of op andere personen (bijv. door kussen) te voorkomen is het van belang om aanraken van de blaasjes zoveel mogelijk te vermijden en uw handen te wassen nadat u de blaasjes heeft aangeraakt.

Bijwerkingen

De volgende bijwerkingen komen soms voor (bij meer dan 1 op de 1000, maar minder dan 1 op de 100 mensen die Aciclovir Apotex koortslipcrème 50 mg/g gebruiken): een branderig, jeukend of stekend gevoel gedurende kortere tijd, een droge, schilferige huid, roodheid van de nieuwe, genezende huid 

Interacties

Er is geen wisselwerking met andere geneesmiddelen bekend.

Zwangerschap / Borstvoeding

Bij het gebruik van Aciclovir 50mg/g crème tijdens de zwangerschap zijn er geen schadelijke effecten te verwachten op de gezondheid van u of van uw ongeboren kind. Indien u borstvoeding geeft, mag u de crème slechts gebruiken na overleg met uw arts.

Samenstelling

Aciclovir 50mg/g, propyleenglycol, Vaseline (wit), Paraffine (vloeibaar), Cetylalcohol, Dimeticon, Polyoxyethyleenvetzuurester (arlatone 983), Water (gezuiverd)

Inhoud

3 gram

Verpakkingsvorm

Tube

Meer informatie

Wees voorzichtig in de volgende gevallen:

  • bij het aanbrengen van de crème. Vermijd elk contact met de slijmvliezen,zoals in de mond, in het oog of in de vagina, omdat hierdoor irritatie zou kunnen optreden.
  • indien u een ernstige verminderde werking van het afweersysteem heeft (bijvoorbeeld indien AIDS patiënt bent of wanneer u een ontvanger bent van een beenmergtransplantaat). Het is mogelijk dat u behandeld moet worden met Aciclovir tabletten. Raadpleeg uw arts over de behandeling van elke infectie.
  • ongewilde toediening in uw oog dient te worden voorkomen.
  • de hulpstof propyleenglycol kan huidirritaties veroorzaken en de hulpstof cetylalcohol kan lokale huidreacties (bijv. contactdermatitis) veroorzaken.
  • bij het geven van borstvoeding tijdens een koortslipaanval. Bescherm uw mond door middel van een mondmasker en was vooraf uw handen grondig. Voor uw partner en familieleden geldt hetzelfde.

Merk

Healthypharm

Sterkte

50 mg/g

Hoe te bewaren

Droog bij kamertemperatuur, buiten bereik van kinderen houden
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen