Healthypharm Laxeerdrank Lactulose 667mg/ml

Lactulose behoort tot de groep zogenaamde laxantia (middelen tegen verstopping).

 5,75
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Healthypharm Laxeerdrank Lactulose 667mg/ml

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Lactulose behoort tot de groep laxantia (middelen tegen verstopping). In de dikke darm wordt het omgezet in stoffen die de darmbewegingen bevorderen. De vorming van een natuurlijke ontlasting wordt daardoor gestimuleerd en de verstopping verdwijnt.

Te gebruiken bij

 • Obstipatie
 • Moeilijke stoelgang

Dosering

Bij verstopping:

 • Volwassenen: 30 ml per dag
 • Kinderen van 7-14 jaar: 15 ml per dag
 • Kinderen van 1-6 jaar: 10 ml per dag
 • Zuigelingen: 5 ml per dag

Als regel kan reeds na enkele dagen de dosering worden verlaagd. Het kan een paar dagen duren voordat het effect van lactulose merkbaar wordt.

Gebruiksadvies

Wijze van gebruik

De dosis in 1x innemen, bij voorkeur bij het ontbijt. De stroop kan eventueel ingenomen worden met water of vruchtensap. Aanbevolen wordt tijdens het gebruik van laxerende middelen, zoals lactulose, veel te drinken (per dag 1,5-2 l, overeenkomend met 6 tot 8 glazen).

Bijwerkingen

Tijdens de eerste dagen van de behandeling kunt u last krijgen van winderigheid of een opgeblazen gevoel. Deze klachten verdwijnen meestal na een paar dagen. Bij een hoge dosering kan buikpijn en diarree optreden. De dosering dient dan verlaagd te worden.

Voor overige bijwerkingen, zie de bijsluiter.

Interacties

Geneesmiddelen waarvan bekend is dat zij de werking van lactulose kunnen beïnvloeden zijn bepaalde middelen die gegeven worden bij langdurige darmontstekingen (zoals middelen die 5-aminosalicylzuur bevatten). Informeer uw arts of apotheker wanneer u deze of andere (genees)middelen gebruikt of kort geleden heeft gebruikt. Dit geldt ook voor geneesmiddelen die u zonder recept kunt verkrijgen.

Zwangerschap / Borstvoeding

Dit geneesmiddel kan voor zover bekend zonder bezwaar volgens de gebruiksaanwijzing worden gebruikt tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

Contra-indicaties

Wanneer mag u dit middel niet gebruiken?

 • U heeft (te veel) galactose in het bloed (galactosemie).
 • U krijgt plotseling optredende buikpijn of darmafsluiting.

Samenstelling

De werkzame stof in dit middel is lactulose; de stroop bevat 500 mg lactulose per gram (50%). Dit komt overeen met 667 mg lactulose per ml stroop.

Er zitten geen andere stoffen in dit middel.

Inhoud

300 milliliter

Verpakkingsvorm

Flacon

Meer informatie

Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit middel?

 • Wanneer u een bepaalde stofwisselingsziekte (glucose-galactose malabsorptie oflactasedeficiëntie) heeft. U moet rekening houden met het gehalte aan begeleidende suikers inde stroop. De stroop bevat maximaal 110 mg galactose en maximaal 60 mg lactose per ml.
 • Als u lijdt aan erfelijke fructose-intolerantie (vooral belangrijk bij peuters en kleine kinderen).
 • Wanneer u deze stroop gebruikt bij verstopping en er geen verbetering intreedt of als de klachten zich herhalen.
 • Wanneer u suikerziekte heeft. De dosering die gebruikelijk is bij verstopping vormt geen bezwaar voor patiënten met suikerziekte (diabetici).
 • Wanneer u lactulosestroop langdurig gebruikt. Langdurig gebruik en misbruik kunnen leiden tot diarree en tot een verstoring van de hoeveelheid zouten in het bloed.

Merk

Healthypharm

Sterkte

500 mg/ml

Hoe te bewaren

Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. Bewaren beneden 25 °C, niet in koelkast of vriezer. Bewaren in de oorspronkelijke verpakking ter bescherming tegen licht.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen