Healthypharm Miconazolnitraat 20 mg/g

Healthypharm Miconazolnitraat 20 mg/g crème is een antischimmelcrème ter behandeling van infecties van huid en nagels veroorzaakt door miconazol gevoelige schimmels en gisten.

 6,29
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Healthypharm Miconazolnitraat 20 mg/g

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Miconazol behoort tot de groep van de antimycotica (middelen tegen schimmelinfecties). Miconazol is werkzaam bij infecties die veroorzaakt worden door schimmels en gisten. Het heeft tevens een antibacteriële werking tegen een beperkt aantal soorten bacteriën.

Te gebruiken bij

  • Schimmelinfectie van de huid

Gebruiksadvies

- Bij huidinfecties: Een weinig crème één- of tweemaal per dag op het aangedane huidgedeelte aanbrengen en dun uitstrijken. De behandeling dient ononderbroken te worden voortgezet tot de huidafwijking geheel is verdwenen (meestal na twee tot vijf weken). - Bij nagelinfecties: De geïnfecteerde nagels zo kort mogelijk knippen. Eén- tot tweemaal per dag een weinig crème op de geïnfecteerde nagel uitstrijken en de nagel afdekken met een niet-geperforeerde hechtpleister. De behandeling voortzetten, ook na het loskomen van de geïnfecteerde nagel (meestal na twee tot drie weken), totdat hergroei van een gezonde nagel en volledige genezing zijn opgetreden (meestal na ongeveer 32 weken). Opmerking: het dagelijks wassen van de geïnfecteerde delen is noodzakelijk.

Bijwerkingen

De volgende bijwerkingen kunnen voorkomen: - overgevoeligheidsverschijnselen - huidirritatie - roodheid van de huid - branderigheid van de huid.

Interacties

  • Als u bloedverdunnende middelen gebruikt (coumarines: acenocoumarol, fenprocoumon) moet uw stolling regelmatig worden gecontroleerd.
  • De werking en bijwerkingen van enkele andere geneesmiddelen (bijvoorbeeld tabletten bij suikerziekte en fenytoïne, een middel gebruikt bij epilepsie), kunnen bij gelijktijdige toediening versterkt worden. 

 

Zwangerschap / Borstvoeding

Dit geneesmiddel kan voor zover bekend zonder bezwaar volgens de gebruiksaanwijzing worden gebruikt tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.

Contra-indicaties

Gebruik dit middel niet of overleg eerst met uw apotheker of huisarts:

  • als u bloedverdunners (coumarines: acenocoumarol, fenprocoumon) gebruikt

Samenstelling

Het werkzame bestanddeel is: Miconazolnitraat. Antischimmelcrème HTP Miconazolnitraat 20 mg/g, hydrofiele crème bevat per gram crème 20 mg miconazolnitraat. Hulpstoffen: Benzoëzuur (E210), ethyleenglycolpalmitostearaat, oleoylmacrogolglycerides, polyoxyethyleenglycolpalmitostearaat, vloeibare paraffine en water.

Beïnvloedt rijvaardigheid

Er zijn geen gegevens bekend over de invloed van dit product op de rijvaardigheid en de bekwaamheid om machines te gebruiken. Een effect is echter niet waarschijnlijk.

Inhoud

30 gram

Verpakkingsvorm

Tube

Meer informatie

Duur van de behandeling: U mag Antischimmelcrème HTP Miconazolnitraat 20 mg/g niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder een arts te raadplegen.

Merk

Healthypharm

Sterkte

20 mg/g

Hoe te bewaren

Buiten bereik en zicht van kinderen houden. Bewaren beneden 25°C, de tube zorgvuldig gesloten houden.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen