Healthypharm Neusspray Xylometazoline 1mg/ml

Neusspray om weer vrij te kunnen ademen.


 3,09
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Healthypharm Neusspray Xylometazoline 1mg/ml

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.


Bekijk bijsluiter

Beschrijving

Xylometazolinehydrochloride zorgt voor een snelle en langdurige verlichting van neusverstoppingen, het vermindert de zwelling van slijmvliezen in de neus. Het helpt zodoende de neusdoorgang vrij te houden, waardoor u gemakkelijker kunt ademhalen als u last heeft van een dichte of verstopte neus. De werking van Neusspray Xylometazoline HCl 1,0 mg/ml begint binnen een paar minuten en houdt enkele uren aan.

Te gebruiken bij

  • Verstopte neus

Productvoordelen

  • Vermindert de zwelling van het neusslijmvlies

Dosering

Volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar:

  • Naar behoefte één of meerdere malen, maar ten hoogste 4-6 maal per dag 1 spray Xylometazoline neusspray 1,0 mg/ml in elk neusgat.

Gebruiksadvies

Snuit de neus. Verwijder de beschermdop. Als u het flesje voor het eerst gebruikt, moet u eerst een paar keer op de bovenkant van het neusstukje drukken om het pompsysteem met de oplossing te vullen. Als u een gelijkmatige verstuiving krijgt is de neusspray klaar voor gebruik. Voor volgend gebruik is de doseerspray gereed voor direct gebruik. De neusspray goed rechtop houden en het hoofd iets voorover buigen. De opening in het neusgat brengen en een keer krachtig op de verstuiver drukken. Dan de opening uit het neusgat terug trekken alvorens de druk op te heffen. 1 spray in elk neusgat toedienen. Terwijl u pompt moet u door uw neus inademen. Na het gebruik het uiteinde schoonmaken en het dopje terugplaatsen.

Bijwerkingen

Een brandend gevoel in de neus of de keel, lokale irritatie, een droog neusslijmvlies, misselijkheid of hoofdpijn, overmatige doorbloeding van het neusslijmvlies, waardoor de verstopping juist weer kan toenemen. Raadpleeg de bijsluiter voor overige bijwerkingen.

Interacties

Informeer uw arts of apotheker wanneer u andere geneesmiddelen gebruikt of kort geleden heeft gebruikt. Dit geldt ook voor geneesmiddelen die u zonder recept kunt verkrijgen. Een wisselwerking wil zeggen dat (genees)middelen bij gelijktijdig gebruik elkaars werking(en) en/of bijwerking(en) kunnen beïnvloeden. Een wisselwerking kan optreden bij gebruik van xylometazoline met bepaalde antidepressiva (middelen tegen neerslachtigheid). Wanneer u zulke middelen gebruikt, moet u hiermee rekening houden en advies vragen aan uw arts of apotheker.

Zwangerschap / Borstvoeding

Neem contact op met uw arts of apothekers alvorend het middel te gaan gebruiken.

Contra-indicaties

Gebruik dit middel niet:

  • wanneer u kort geleden een neusoperatie heeft ondergaan
  • bij kinderen jonger dan 12 jaar

Samenstelling

Xylometazoline hcl, benzalkoniumchloride, dinatriumedetaat, natriumdiwaterstoffosfaat, dinatriumfosfaat, natriumchloride en gezuiverd water.

Inhoud

10 milliliter

Verpakkingsvorm

Flacon

Meer informatie

U mag de xylometazolinehydrochloride neusspray niet langer dan één week ononderbroken te gebruiken. Treedt er binnen deze week geen verbetering op, neem dan contact op met uw arts. Lang of overmatig gebruik kan juist tot verdikking van het neusslijmvlies leiden, waardoor het lijkt alsof de symptomen waarvoor u de neusspray bent gaan gebruiken nog niet over zijn of juist zijn teruggekeerd. De aanbevolen dosis mag, met name bij kinderen en ouderen, niet overschreden worden. Contact met ogen vermijden.

Merk

Healthypharm

Sterkte

1 mg/ml
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen