Healthypharm Wormkuur HTP Mebendazol 100mg

Wormkuurtabletten mebendazol 100 mg wordt gebruikt bij infecties door aarsmaden, spoelwormen, zweepwormen en mijnwormen.

 3,05
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Healthypharm Wormkuur HTP Mebendazol 100mg

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Wormkuurtabletten HTP Mebendazol 100 mg behoort tot de groep van geneesmiddelen die anthelminthicum wordt genoemd. Mebendazol is een middel dat wormpjes kan doden. Het is werkzaam tegen infecties van aarsmaden, spoelwormen, zweep- en mijnwormen. Mebendazol doodt zowel wormen, larven als eieren. In sommige gevallen (voornamelijk zware infecties met mijnwormen of zweepwormen) waarin geen volledige genezing verkregen wordt, vindt er wel een afname van de ei-uitscheiding plaats van tenminste 90%. Wormkuurtabletten HTP Mebendazol 100 mg wordt gebruikt bij infecties door aarsmaden, spoelwormen, zweep-wormen en mijnwormen.

Te gebruiken bij

 • Infecties door aarsmaden, spoelwormen, lintwormen, zweep-wormen en mijnwormen.

Productvoordelen

 • Sinaasappelsmaak

Dosering

De onderstaande dosering geldt zowel voor kinderen vanaf 2 jaar als voor volwassenen. Er hoeft geen speciaal dieet of laxeermiddel te worden voorgeschreven. Indien de worminfectie gepaard gaat met diarree, dient men tegelijkertijd de verschijnselen hiervan te behandelen.

 • Infecties met aarsmaden: 1 tablet en na 14 dagen opnieuw 1 tablet, zonodig iedere 14 dagen herhalen. 
 • Infecties met spoelwormen, zweepwormen en mijnwormen: 1 tablet 's morgens en 1 tablet 's avonds, gedurende 3 opeenvolgende dagen. Indien na drie weken geen volledige genezing is verkregen, dient de behandeling te worden herhaald. 

Raadpleeg een arts indien de verschijnselen verergeren of binnen 14 dagen niet verbeteren. In geval u bemerkt dat mebendazol te sterk of juist te weinig werkt, raadpleeg dan uw arts of apotheker.

Gebruiksadvies

De tabletten kunnen met wat water worden ingenomen of gekauwd.

Bijwerkingen

Zoals alle geneesmiddelen kan ook Wormkuurtabletten mebendazol 100 mg bijwerkingen veroorzaken. Hieronder volgt een lijst van mogelijke bijwerkingen en de frequentie (zeer zelden, d.w.z. bij minder dan 1 op de 10.000 patiënten) waarin zij voorkomen.

 • Bloed- en lymfestelselaandoeningen: Zeer zelden: te kort aan witte bloedlichaampjes wat gepaard gaat met verhoogde gevoeligheid voor infecties (granulocytopenie) (bij langdurig gebruik van hoger dan de aanbevolen doseringen). 
 • Immuunsysteemaandoeningen: Zeer zelden: overgevoeligheidsreacties, zoals huiduitslag (exantheem), huiduitslag met hevige jeuk en vorming van bultjes (galbulten of urticaria) en plotselinge vochtophoping in de huid en slijmvliezen (bijv. keel of tong), ademhalingsmoeilijkheden en/of jeuk en huiduitslag vaak als allergische reactie (angio oedeem), huiduitslag met rode (vochtige) onregelmatige vlekken (erythema multiforme), ernstige overgevoeligheidsreactie met (hoge) koorts, rode vlekken op de huid, gewrichtspijnen en/of oogontsteking (Stevens-Johnson syndroom). Koorts bij zuigelingen.
 • Zenuwstelselaandoeningen: Zeer zelden: stuipjes bij zuigelingen (convulsies) 
 • Maagdarmstelselaandoeningen: Zeer zelden: buikpijn en diarree. Deze verschijnselen kunnen ook veroorzaakt worden door de worminfectie zelf. 
 • Lever- en galaandoeningen:  Zeer zelden: stoornissen in de werking van de lever als u te lang te veel mebendazol heeft gebruikt. 
 • Huid- en onderhuidaandoeningen: Zeer zelden: huiduitslag met rode (vochtige) onregelmatige vlekken (erythema multiforme) bij zuigelingen. 
 • Nier- en urinewegaandoeningen: Zeer zelden: nierontsteking als u te lang te veel mebendazol heeft gebruikt (glomerulonefretis). 

In geval er bij u een bijwerking optreedt die niet in de bijsluiter is vermeld of die u als ernstig ervaart, informeer dan uw arts of apotheker.

Interacties

Andere geneesmiddelen kunnen de werking van mebendazol beïnvloeden. Wanneer u, naast mebendazol, ook nog andere geneesmiddelen gebruikt, moet u uw arts of apotheker waarschuwen. Dit geldt tevens voor geneesmiddelen die u maar af en toe gebruikt, voor geneesmiddelen die u kort geleden hebt gebruikt en voor geneesmiddelen die u zonder recept kunt kopen. De opname van sommige geneesmiddelen hangt af van de hoeveelheid zuur in de maag; mebendazol kan de opname van deze geneesmiddelen beïnvloeden. Bij langdurig gebruik van hoge doseringen kan er een wisselwerking optreden met de maagzuurremmer cimetidine.

Zwangerschap / Borstvoeding

Mebendazol kan worden gebruikt tijdens de zwangerschap, echter gedurende de eerste maanden alleen op advies van uw arts. Tijdens de periode van borstvoeding uitsluitend gebruiken na overleg met uw arts.

Smaak

Sinaasappel

Samenstelling

Mebendazol 100mg, lactose monohydraat, aardappelzetmeel, natriumzetmeelglycolaat, saccharoïde-natrium, polyvidon (E1202), talk, colloïdaal watervrij siliciumdioxide (E551), magnesiumstearaat (E470b), sinaasappelsmaakstof, oranje-geel S (E110).

Inhoud

6 tabletten

Verpakkingsvorm

Doordrukstrip

Meer informatie

Gebruik mebendazol niet:

 • Als u overgevoelig bent voor het werkzame bestanddeel van het product, mebendazol.
 • Als u overgevoelig bent voor een van de hulpstoffen.

Wees extra voorzichtig met het gebruik van mebendazol:

 • Bij kinderen jonger dan 2 jaar. Er is weinig ervaring met het middel bij kinderen jonger dan 2 jaar; het gebruik van mebendazol bij kinderen jonger dan 2 jaar is daarom niet aan te raden. 
 • Er hoeft geen speciaal dieet of laxeermiddel te worden gebruikt bij toepassing van mebendazol. 
 • Indien de worminfectie gepaard gaat met diarree, moet men ook die diarree behandelen.
 • Om herinfectie na behandeling te voorkomen dient bij besmetting met aarsmaden het hele gezin te worden behandeld. 
 • De hulpstof zonnegeel (E110) kan allergische reacties, waaronder astma, veroorzaken. 
 • Overgevoeligheidsreacties komen vaker voor bij personen met overgevoeligheid voor acetylsalicylzuur.

Merk

Healthypharm

Sterkte

100 mg

Hoe te bewaren

Niet boven de 25 °C en buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen