Hitte en medicijngebruik

Een aantal tips hoe u het beste om kunt gaan met uw medicijnen tijdens zeer warme dagen


Bewaren van medicijnen
De badkamer is geen goede plek voor medicijnen omdat het daar te vochtig is. Het beste kunt u de meeste medicijnen bewaren in een droge kast waar het niet warmer wordt dan 25°C. Ook bij een hittegolf blijven uw medicijnen hierin wel goed. Zorg ervoor dat medicijnen zo kort mogelijk in de warmte zijn. Laat medicijnen bijvoorbeeld niet onnodig in een warme auto liggen. Controleer altijd op de verpakking en in de bijsluiter hoe u uw medicijn het beste kunt bewaren, er zijn bijvoorbeeld ook middelen die in de koelkast bewaard moeten worden. 

Bij een hittegolf gaat de warmte-afvoer moeilijker, zeker bij ouderen, bij zieken en bij het gebruik van bepaalde medicijnen. Daarnaast kunnen de medicijnen bij bepaalde ziekten een goede temperatuurregulatie tegengaan. Denk aan medicijnen voor hartfalen, hoge bloeddruk, de ziekte van Parkinson en depressie.

Medicijnen en bepaalde aandoeningen
Medicijnen tegen hartproblemen kunnen bij hitte de water- en zouthuishouding in het lichaam verstoren. Dat betekent kans op uitdroging, te weinig zweten en onwel worden. Let vooral op met plasmiddelen (diuretica), zoals hydrochloorthiazide en furosemide. De bedoeling is dat plasmiddelen helpen het vocht in het lichaam af te voeren. Bij hitte kan dit te veel zijn en dan is er een grotere kans op uitdroging en te weinig zweten. Bij gebruik van deze medicijnen is het extra belangrijk genoeg te blijven drinken, waarbij je de medicijnen gewoon moet blijven slikken. Veel blijven drinken is ook belangrijk bij problemen met de ontlasting, zoals diarree, verstopping en het gebruik van laxeermiddelen. Medicijnen tegen de ziekte van Parkinson en middelen tegen een psychose kunnen het zweten verminderen.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen