Huidproblemen

Onze huid staat in contact met de buitenwereld. Invloeden van het weer en schadelijke bacteriën en virussen kunnen ervoor zorgen dat de huid het soms flink te verduren krijgt. Het is daarom ook belangrijk om voorzichtig met onze huid om te gaan.

134 Producten


  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Functies van de huid

We kunnen de functies van de huid onderverdelen in 4 categorieën. De eerste categorie is bescherming: de huid beschermt ons tegen virussen, bacteriën, schimmels en andere "vijandelijke" indringers. Ook geeft de huid ons bescherming tegen de zon. De huid is ook een regelaar: onze huid geeft zweet af en regelt in feite de temperatuur als we het te warm hebben. Voelen is de derde categorie: onze huid zorgt ervoor dat we kunnen voelen. Dankzij het zenuwstelsel weten we of iets heel koud is, of juist heel warm. Aanraken is belangrijk in de liefde, ook dat kunnen we dankzij de huid. Minder leuke dingen van het voelen zijn jeuk of pijn. En ten vierde zorgt de huid voor vitamine D in combinatie met zonlicht. Vitamine D hebben we nodig om calcium op te nemen uit onze voeding, wat nodig is voor gezonde botten en tanden.

Huidproblemen en huidaandoeningen

Onze huid staat in contact met de buitenwereld. Invloeden van het weer en schadelijke bacteriën en virussen kunnen ervoor zorgen dat de huid het soms flink te verduren krijgt. Het is daarom ook belangrijk om voorzichtig met onze huid om te gaan. Dit kan helpen om problemen als droge lippen, kloven, likdoorns en blaren zoveel mogelijk te voorkomen. Huidaandoeningen zoals eczeem kunnen worden voorkomen of verminderd met de juiste verzorging. Natuurlijk zijn er altijd oorzaken te vinden waar we weinig invloed op kunnen uitoefenen. Een ongeluk zit soms in een klein hoekje en daardoor kunnen we te maken krijgen met brandwonden, schaafwonden en littekens. Ook kan de weerstand, door bijvoorbeeld ziekte, tijdelijk wat minder zijn waardoor virussen of schimmels een kans krijgen. Er zijn veel mensen die wel eens last hebben van bekende kwalen zoals wratten, huidschimmel of een koortslip, gelukkig zijn deze vaak vrij gemakkelijk te behandelen. Voor veel bekende huidaandoeningen zijn bij Leef.nl producten verkrijgbaar om de huid te helpen herstellen.

Huidverzorging

Begin niet pas met huidverzorging wanneer er zich bepaalde problemen voordoen. Door onze huid dagelijks te geven wat hij nodig heeft wordt de kans op huidproblemen kleiner. Kies daarom voor goede verzorgingsproducten. Houd de huid schoon en gebruik voedende en hydraterende producten. Ook belangrijk is het om altijd te zorgen voor goede zonbescherming wanneer we onze huid blootstellen aan de zon. Bij ons vindt u onder andere producten voor de gezichtsverzorging, lichaamsverzorging en zonbescherming. Ook als er geen problemen zijn is het belangrijk de huid goed te verzorgen. Zo blijft deze sterk en gezond. Bekijk daarom ook onze andere producten voor de huidverzorging.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen