Eczeem

Advies bij eczeem:

Probeer niet te krabben. Voor kinderen en tegen onbewust krabben kan anti-krab kleding worden gedragen. Voorkom uitdroging van de huid. Gebruik een vette badolie en smeer de huid na baden of douchen in met een vette basiszalf, zoals koelzalf, cetomacrogolzalf of Locobase Repair.

46 Producten


  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Eczeem, vooral bij kinderen

Eczeem komt vaak voor en dat op alle leeftijden. Vooral jongere kinderen hebben er last van. Eczeem wordt ook wel dermatitis genoemd en is een (allergische) ontstekingsreactie van de huid die jeuk en roodheid veroorzaakt. Het vooral erg vervelend. Gelukkig zijn er producten die het kunnen verminderen.

Eczeem

Eczeem is een veel voorkomende huidaandoening in ons land. Volgens de laatste cijfers zijn er ongeveer vierhonderdduizend mensen in ons land die te maken hebben met deze huidaandoening. Niet alle klachten zijn overigens gelijk. Er zijn veel verschillende typen eczeem waarbij de klachten kunnen variëren van milde klachten tot zeer ernstige klachten. Eczeem is dan ook geen type huidaandoening. Het is een allesomvattende naam voor verschillende soorten huidaandoeningen waarbij jeuk, roodheid en schilfers de boventoon voeren. Eczeem kan tijdelijk zijn en goed te genezen met speciale zalfjes, maar het ook een chronische aandoening zijn. In het geval van chronisch eczeem spreken we van constitutioneel eczeem. Bij deze laatste speelt erfelijke aanleg een grote rol in het ontwikkelen van de aandoening. Naast de erfelijke aanleg spelen lichamelijke of geestelijke aandoeningen, omgevingsfactoren en huidverzorging een rol.

Verbandkleding

Veel patiënten met eczeem kennen schaamte voor de rode, schilferige plekken. Maar vooral de jeuk is voor de meeste mensen het vervelendste symptoom van eczeem. Deze jeuk kan ontzettend heftig zijn. Het kan daarom van grote invloed zijn op het dagelijks functioneren en op de nachtrust. Voor deze mensen kan verbandkleding een uitkomst zijn. Verbandkleding is gemaakt van een speciale stof en beschermt tegen krabben. Het product is vrij van vervelende naden en labels, zodat dit niet kan gaan irriteren. Ook hebben veel producten een antibacteriële werking en is de verbandkleding goed te gebruiken in combinatie met zalf en crème tegen eczeem. Verbandkleding is verkrijgbaar voor jong en oud. Bekijk nu verbandkleding voor mensen met eczeem op Leef.nl.

Eczeem behandeling

De juiste huidverzorging speelt een belangrijke rol bij eczeem. Veel mensen denken door dagelijks te douchen een goede hygiëne te hebben. Dit kan de huid echter uitdrogen en de klachten verergeren. Het is voor mensen met een gevoelige huid verstandig om voorzichtig met de huid om te gaan. Bij klachten zoals eczeem, zijn er verschillende verzorgingsproducten die kunnen helpen. Bekijk hier de producten voor de verzorging van eczeem. Veel huidverzorgingsproducten bevatten overbodige stoffen die de huid kunnen irriteren. Het gebruik van de juiste producten kan het ontstaan van eczeem voorkomen. Kies daarom voor de huidverzorging van Leef.nl. deze is ook geschikt voor de (zeer) gevoelige huid en is goedgekeurd door onze apothekers.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen