Winkelen per

Selectie verfijnen

Merk
  1. Bepanthen (1)
  2. Dermagiq (1)
  3. Dermel (1)
  4. Gladskin (1)
  5. Grahams (1)

Winkelen per
  1. Actieve filters
  2. Grahams
  3. Alles wissen

Eczeem

Deze producten kunnen gebruikt worden bij de behandeling van eczeem. Ze bevatten geen corticosteroiden.

1 product
Terug naar boven

Verzorging van eczeem

Een beschadigde, ontstoken, geïrriteerde of droge huid is kwetsbaar voor schadelijke invloeden van buitenaf. Het is daarom belangrijk de afweer van de huid in tact te houden en de huid zo snel mogelijk te herstellen. Een eczeem zalf of crème kan in dit geval helpen.

Wat is eczeem?

Eczeem is een verzamelnaam voor verschillende soorten huidaandoeningen. Centraal staat echter de ontstekingsreactie op de huid die verschillende symptomen kan veroorzaken. De huid kan roodheid en droogheid gaan vertonen, gaan schilferen en in sommige gevallen ook pijn gaan doen. Mensen met eczeem vinden de jeuk meest het ergst van alle symptomen. Het is het beste om niet te krabben, want dit zal de klachten alleen maar verergeren. Veel mensen kennen schaamte voor hun eczeem wat mede veroorzaakt wordt door het idee dat eczeem besmettelijk zou zijn. Dit is echter een fabeltje. Eczeem is niet besmettelijk en het is ook niet leeftijdsgebonden. Iedereen van jong tot oud kan last van eczeem krijgen. De meeste soorten zijn goed te behandelen, alhoewel er ook chronische vormen van eczeem bestaan.

Oorzaken

Er zijn verschillende soorten eczeem en van veel van deze soorten zijn de exacte oorzaken niet bekend. Wel is duidelijk dat erfelijke aanleg en de lichamelijke en psychische conditie een rol spelen bij het ontwikkelen van deze huidaandoening. Factoren uit de omgeving zoals temperatuur en huisstofmijt kunnen ook meespelen. Allergische reacties en stress zijn veel voorkomende oorzaken bij het ontwikkelen van eczeem. De juiste medicijnen en het verminderen van stress kunnen soms al veel bijdragen aan de oplossing van het probleem.

 Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen