Schimmel

Advies bij huidschimmel

Behandel schimmel op de huid bij voorkeur met middelen met terbinafine, bijvoorbeeld Lamisil. Terbinafine werkt schimmeldodend en hoeft vaak slechts 1-2 weken gebruikt te worden. Gebruik bij kinderen, zwangerschap en borstvoeding een creme's met clotrimazol (Canesten), miconazol (Daktarin) of sulconazol (Myk). Deze antischimmelmiddelen moeten tot een week na het verdwijnen van de verschijnselen worden gebruikt. Gebruik ter preventie van voetschimmel miconazol poeder in (sport)schoenen.

Advies bij schimmelnagels

Geneesmiddelen op recept zijn effectiever dan zelfzorgmiddelen bij schimmelnagels of kalknagels. Indien gewenst kan Daktarin nagellak worden gebruikt. Pas na enkele maanden kan het effect van de behandeling worden verwacht.

18 Producten


  1. 1
  2. 2

Een droge schone huid

De huid kan geïnfecteerd raken met een schimmel. Weggestopt in warme sokken en schoenen vormen onze voeten de perfecte leefomgeving voor deze schimmels. Voetschimmel is te herkennen aan schilfers, kloven, roodheid, jeuk en of een branderig gevoel, meestal tussen de tenen. De behandeling van de voeten met een schimmeldodend middel vergt geduld en doorzettingsvermogen. Maar het is de moeite waard, want als de klachten onbehandeld blijven, kan de schimmel zich uitbreiden naar andere plekken. Het droog houden van de huid is bij het voorkomen en behandelen van huidschimmel van groot belang.

Wat is een schimmelinfectie?

Ieder mens krijgt in zijn leven te maken met schimmels. Deze leven namelijk van nature op onze huid in onze huidschilfers. Normaal gesproken is dit geen enkel probleem, we geven zelfs schimmels aan andere mensen door via direct huidcontact. De huid beschermt ons normaal gesproken tegen deze schimmels. Door omstandigheden kan de bescherming van onze huid het tijdelijk even laten afweten. Hierdoor hebben de schimmels de mogelijkheid om de huid binnen te dringen. Eenmaal binnengedrongen in onze huid bestaat de kans op het ontwikkelen van een schimmelinfectie.

Ontstaan van huidschimmels

Huidschimmel ontstaat wanneer de huid tijdelijk minder goede bescherming biedt. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de huid dagelijks grondig met zeep wordt gewassen. Onze huid heeft namelijk vetzuren met een beschermende werking. Door dagelijks zeep te gebruiken wast u in feite deze vetzuren van uw huid af. Hierdoor neemt de kans op schimmel aanzienlijk toe. Ook bij een klamme huid (door warmte en/of vocht) is de kans op het ontwikkelen van schimmelinfecties groter. Daarnaast neemt de kans op schimmel toe wanneer de huid beschadigd raakt door bijvoorbeeld te strakke kleding. Zorg dus goed voor de huid om problemen te voorkomen.

Behandelen van schimmel

Er bestaan vele honderden soorten huidschimmels. De meeste schimmelinfecties die u op kunt lopen zijn slechts oppervlakkig van aard. Ze zitten als het ware op de huid en zullen niet verder door de huid binnendringen. Deze oppervlakkige schimmels kunnen weinig kwaad. Wel zijn ze vervelend doordat ze een schilferige, rode huid veroorzaken wat een branderig gevoel of jeuk kan geven. Dergelijke schimmelinfecties zijn goed te behandelen door een anti-schimmelcrème te gebruiken, zoals Daktarin. Bij de meeste producten moet u dagelijks twee maal smeren en kunt u al na een week de eerste resultaten zien. Het is wel belangrijk om ook dan goed door te blijven smeren tot de schimmelinfectie volledig is genezen. Meestal is een behandeling van twee tot vier weken voldoende om volledig van de schimmel af te komen. Om huidschimmel te voorkomen is goede huidverzorging belangrijk. Alle producten die hiervoor nodig zijn bestelt u bij Leef.nl.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen