Winkelen per

Voetschimmel

Advies bij voetschimmel:

De voorkeur gaat uit naar middelen met terbinafine, bijvoorbeeld Lamisil. Terbinafine werkt schimmeldodend en hoeft vaak slechts 1-2 weken gebruikt te worden. Gebruik ter preventie van nieuwe schimmelinfecties miconazol poeder in (sport)schoenen.

Kinderen, zwangerschap en borstvoeding:

Gebruik een antischimmelproduct met clotrimazol (Canesten), miconazol (Daktarin) of sulconazol (Myk) tot een week na het verdwijnen van de verschijnselen

9 ProductenEen droge schone huid

De huid kan geïnfecteerd raken met een schimmel. Weggestopt in warme sokken en schoenen vormen onze voeten de perfecte leefomgeving voor deze schimmels. Voetschimmel is te herkennen aan schilfers, kloven, roodheid, jeuk en of een branderig gevoel, meestal tussen de tenen. De behandeling van de voeten met een schimmeldodend middel vergt geduld en doorzettingsvermogen. Maar het is de moeite waard, want als de klachten onbehandeld blijven, kan de schimmel zich uitbreiden naar andere plekken. Het droog houden van de huid is bij het voorkomen en behandelen van huidschimmel van groot belang.

Wat is voetschimmel?

U heeft voetschimmel wanneer de buitenste laag van de huid is aangetast door schimmels. Het gevolg is een infectie die gepaard gaat met een huidafwijking. Deze veroorzaakt schilfering en kloofjes tussen de tenen (meestal tussen de vierde en vijfde teen), jeukende blaasjes aan de voetzolen of rode schilferende plekken aan de voetranden. Voetschimmel is helaas besmettelijk. U krijgt voetschimmel via de huidschilfertjes van een ander persoon met een schimmelinfectie. Die huidschilfertjes zijn vooral te vinden op vloeren van openbare zwembaden, douches en kleedkamers. Normaal gesproken beschermt de huid u tegen schimmelinfecties, maar onder bepaalde omstandigheden kunnen schimmels makkelijker de huid binnendringen. Bijvoorbeeld als de huid zacht is door vocht en warmte of bij de beschadigde huid. Ouderen, mensen met diabetis en met een verminderd afweersysteem zijn gevoeliger voor schimmelinfecties.

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de webshop van meer dan 450 apotheken in Nederland. Leef.nl biedt naast een groot assortiment van meer dan 10.000 producten ook altijd compleet advies. Ontdek alle gezondheidsinformatie in onze kennisbank of bestel uw product direct. Indien u voor 16.00 uur bestelt zijn de producten morgen al in huis! Of u haalt ze heel eenvoudig gratis op bij een van de aangesloten apotheken.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen