Fagron Minoxidil lotion 2%

Fagron Minoxidil lotion 2%. Ter behandeling van kaalheid bij mannen.

 39,11
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Fagron Minoxidil lotion 2%

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Minoxidil lotion 2% wordt toegepast bij de behandeling van het kaalwordingsproces zoals dat klassiek voorkomt bij mannen.
De werkzame stof van dit geneesmiddel, minoxidil, stimuleert bij plaatselijk gebruik enigermate de haargroei bij sommige mannen met kaalheid. De haargroeistimulatie wordt waargenomen na circa 4 of meer maanden toepassing en is verschillend van patiënt tot patiënt. Na 4 maanden wordt bij slechts een gering percentage van de patiënten enig effect waargenomen, terwijl bij minstens 2/3 van de patiënten geen effect wordt gezien. Na 12 maanden is bij ongeveer 1/3 van de patiënten sprake van enige haargroei. Bij staken van minoxidil lotion stopt de nieuwe haargroei en keert het beeld van voor de behandeling binnen 3 à 4 maanden terug. Wanneer men na 1 jaar geen resultaat heeft gezien dient men het gebruik van minoxidil lotion te staken.

Te gebruiken bij

  • Kaalheid bij mannen

Gebruiksadvies

De gebruikelijke dosering is 1 puf minoxidil lotion (ongeveer 20 mg minoxidil) tweemaal per dag, om de 12 uur, op het midden van de kalende hoofdhuid aanbrengen en over de gehele plek verdelen. De totale dagdosis bedraagt maximaal 2 pufs. De lotion mag uitsluitend op de hoofdhuid worden aangebracht. Het aanbrengen op de hoofdhuid geschiedt met behulp van de doseerpomp op de flacon. Voor het toedienen van een puf moet de doseerpomp geheel worden ingedrukt. Zorg ervoor dat de hoofdhuid en het haar volkomen droog zijn. Gebruik geen haardroger na het aanbrengen van de lotion. Was na het aanbrengen van de lotion zorgvuldig de handen.

Bijwerkingen

De mogelijkheid bestaat dat een kleine hoeveelheid minoxidil wordt opgenomen via de huid. Er kunnen dan verschijnselen optreden zoals hartkloppingen, pijn op de borst, vochtophopingen in het lichaam of duizeligheid bij plotseling rechtop gaan staan uit zittende of liggende houding. De mogelijkheid bestaat dat het dragen van een pruik de hoeveelheid minoxidil die door de huid wordt opgenomen verhoogd. Indien u last krijgt van de bovengenoemde bijverschijnselen, moet onmiddellijk worden gestopt met het aanbrengen van de lotion en uw arts worden geraadpleegd.

Interacties

Op dit moment zijn geen wisselwerkingen van minoxidil lotion met andere geneesmiddelen bekend. Aangeraden wordt om tijdens gebruik van minoxidil lotion niet gelijktijdig op de te behandelen hoofdhuid andere uitwendige produkten te gebruiken (zalven, creme's, lotions).

Zwangerschap / Borstvoeding

Niet gebruiken bij zwangerschap en het geven van borstvoeding.

Samenstelling

Minoxidil, lotion 2 g/100 ml bevat per ml lotion 20 mg minoxidil, de werkzame stof. De lotion bevat als hulpstoffen: propyleenglycol, alcohol, bergamotolie, dinatoniumbenzoaat, methylethylketon en gezuiverd water.

Inhoud

100 milliliter

Verpakkingsvorm

Flacon

Meer informatie

  • Minoxidil lotion is niet geschikt voor gebruik bij kinderen jonger dan 18 jaar en patiënten ouder dan 65 jaar aangezien veiligheid en werkzaamheid van minoxidil lotion bij deze groep patiënten niet is onderzocht.
  • Minoxidil lotion kan branderigheid en irritatie van de ogen veroorzaken als de lotion in contact komt met de ogen. In dit geval, en ook als de lotion op andere gevoelige plaatsen komt zoals de geschaafde huid of slijmvliezen, direkt spoelen met koud leidingwater. Gebruik van minoxidil lotion bij patiënten met een bestaande huidaandoening wordt afgeraden, aangezien het effect van minoxidil bij deze groep patiënten niet bekend is.

Merk

Fagron

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen