Hylo-Gel Oogdruppels

Intensieve en langdurige bevochtiging voor zéér droge of chronisch droge ogen – of na operaties.

 16,98
Dit product kan op dit moment niet besteld worden.

Hylo-Gel Oogdruppels

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Voor intensieve, therapeutische bevochtiging van het oogoppervlak bij een extreem en/of chronisch gevoel van droge ogen en na operatieve ingrepen aan het oog.

De verhoogde concentratie hyaluronzuur geeft deze druppel een bijzonder hoge viscositeit. Het bevochtigende effect van Hylo-Gel is hierdoor duidelijk intensiever en langduriger. Dit verbetert de levenskwaliteit van patiënten met ernstige droge ogen.

Hylo-Gel bevat het natriumzout van hyaluronzuur, een natuurlijke substantie die in het oog, maar ook in andere lichaamsdelen voorkomt. Het heeft de bijzondere fysieke eigenschap een gelijkmatige, stabiele en bijzonder duurzame vochtfilm op het oogoppervlak te vormen, zonder snel weggespoeld te worden. Door deze bioadhesieve eigenschap wordt het hoorn-en bindvlies verzorgd en samen met de natuurlijke tranen, vormen zij een perfect glad oppervlak voor het ooglid tijdens het knipperen. Hylo-Gel bevat bijzonder veel hyaluronzuur en is daarom zeer visceus. Daardoor wordt het oog bijzonder intensief en langdurig van een stabiele vochtfilm voorzien. Aanhoudende of sterkere klachten worden verzacht en het oog wordt langdurig beschermd tegen irritaties.De regeneratie van de oppervlakteweefsels van het oog vereist een continue en toereikende bevochtiging. Door het gebruik van Hylo-Gel worden hoornvlies en bindvlies langdurig van vocht voorzien, zodat fysiologische genezingsprocessen optimaal kunnen verlopen. Omdat er geen conserveermiddelen in zitten wordt Hylo-Gel over het algemeen uitstekend verdragen. Hylo-Gel is bovendien fosfaatvrij, zodat eventuele complicaties door vorming van afzettingen in het hoornvlies worden vermeden.

Te gebruiken bij

 • Extreme vormen van droge ogen
 • Chronische symptomen van droogte
 • Postoperatief bv.: refractieve chirurgie
 • Sjögren syndroom

Productvoordelen

 • Oogdruppels met 0,2 % hyaluronzuur
 • 6 maanden houdbaar
 • Viscositeit 4x zo hoog als Hylo-Comod 
 • Hogere viscositeit voor een langdurige werking zonder vermindering van het zicht
 • Unieke doeltreffendheid
 • Zonder conserveringsmiddel, zonder fosfaten
 • Geschikt voor contactlenzen

Dosering

Hylo-Gel moet individueel, volgens eigen bevinden en/of op advies van uw oogarts gedoseerd worden. In het algemeen druppelt u 3 maal daags 1 druppel in de bindvlieszak van beide ogen. Bij sterkere klachten kan Hylo-Gel vaker dagelijks gedruppeld worden. Mocht u Hylo-Gel vaker (bijv. meer dan 10 maal daags) gebruiken, laat uw ogen dan door een oogarts onderzoeken. Hylo-Gel is geschikt voor permanent gebruik, maar u dient - net als bij andere aandoeningen - bij langdurig aanhoudende klachten een oogarts te raadplegen.

Gebruiksadvies

Neem voor gebruik steeds de dop af. Houd de flacon voor het eerste gebruik verticaal met de druppeltuit naar beneden en druk zo vaak op de bodem van de flacon tot de eerste druppel aan de tuit verschijnt. De flacon is daarna gereed voor de volgende keren dat het gebruikt wordt. Houd de flacon met de druppeltuit naar beneden met de duim op de schouder van de flacon en de andere vinger op de bodem ervan. Ondersteun uw hand met de flacon met uw andere hand. Houd uw hoofd een beetje achterover, trek met uw vrije hand het onderste ooglid een beetje van het oog weg en druk snel en krachtig op het midden van de bodem van de flacon. Daardoor wordt het mechanisme van het toedienen van een druppel geactiveerd. Vanwege de bijzondere ventieltechniek van het Hylo-Gel systeem is de grootte en de snelheid van de druppel, ook bij zeer krachtig drukken op de bodem van de flacon, steeds dezelfde. Sluit uw ogen langzaam, zodat de vloeistof zich gelijkmatig over het oogoppervlak kan verdelen. Sluit na gebruik de druppeltuit direct en zorgvuldig met het dopje af. Zorg ervoor dat de druppeltuit droog is. Vermijd het contact tussen de druppeltuit en uw oog of de huid van uw gezicht.

Interacties

Wanneer u nog andere oogdruppels voor medicamenteuze behandeling gebruikt, moet tussen de toedieningen tenminste 30 minuten gewacht worden. Hylo-Gel dient daarbij steeds als laatste te worden gebruikt. Oogzalven moeten in ieder geval na Hylo-Gel in de bindvlieszak worden gestreken.

Contra-indicaties

Hylo-Gel mag niet gebruikt worden bij overgevoeligheid voor één van de bestanddelen.

Inhoud

10 milliliter

Verpakkingsvorm

Flacon

Meer informatie

Het product levert circa 10 ml oplossing; dit komt overeen met ongeveer 300 druppels. Om productietechnische redenen blijft altijd een kleine vloeistofrest in de flacon achter. De gebruiksduur van Hylo-Gel is niet beperkt. Met de inhoud van een flacon Hylo-Gel dient altijd slechts één persoon te worden behandeld.

Omdat Hylo-Gel geen conserveermiddelen bevat, wordt het ook bij langdurig gebruik bijzonder goed verdragen. Bij hoge uitzondering zijn overgevoeligheidsreacties (brandend gevoel, tranenstroom) gemeld, die na stopzetten van Hylo-Gel direct afnemen.

Wanneer u ingeval van extreem droge ogen, na controle van uw oogarts uw contactlenzen mag doordragen, kan Hylo-Gel gedruppeld worden in combinatie met uw harde of zachte contactlenzen. Onmiddelijk na het indruppelen van Hylo-Gel kunnen sporen van wrijving op de lenzen tevoorschijn komen die echter snel verdwijnen na enkele knipperbewegingen.

Merk

Ursapharm

Sterkte

2 mg/ml

Hoe te bewaren

Bewaren bij kamertemperatuur. Na openen van een flacon kan Hylo-Gel 6 maanden gebruikt worden. Niet gebruiken na afloop van de vervaldatum. Buiten bereik van kinderen bewaren
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen