Healthypharm Ibuprofen 400mg

Healthypharm Ibuprofen 400mg is een ontstekingsremmende en koortswerende pijnstiller.

 2,09
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Healthypharm Ibuprofen 400mg

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.


Bekijk bijsluiter

Beschrijving

Healthypharm Ibuprofen 400mg is een ontstekingsremmende en koortswerende pijnstiller.

Het is raadzaam uw arts of apotheker te melden dat u dit geneesmiddel gebruikt.
Indien de klachten binnen 14 dagen na het begin van het gebruik van dit geneesmiddel niet verdwijnen moet u alsnog uw huisarts raadplegen. Uw arts kan u verder adviseren omtrent de behandeling van uw aandoening. Buiten bereik van kinderen houden.

Te gebruiken bij

Koorts en pijn bij griep en verkoudheid, koorts en pijn bij inentingen, hoofdpijn, kiespijn, menstruatiepijn, spierpijn en reumatische pijn. Indien de klachten langer dan 14 dagen aanhouden, dient u alsnog een arts te raadplegen. Vertel de arts ook welke zelfzorggeneesmiddelen u gebruikt hebt en hoe lang.

Dosering

Volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar
Eerst 2 tabletten à 200 mg of 1 tablet à 400 mg, zonodig gevolgd door 1 of 2 tabletten à 200 mg of 1 tablet à 400 mg per keer. U mag ten hoogste 6 tabletten à 200 mg of 3 tabletten à 400 mg per dag (= 24 uur) innemen. Het is raadzaam de doseringen gelijkmatig over de dag te verdelen.

Gebruiksadvies

De tabletten in hun geheel doorslikken met een ruime hoeveelheid water.

Bijwerkingen

Zie bijsluiter!

Interacties

Een wisselwerking wil zeggen dat geneesmiddelen bij gelijktijdig gebruik elkaars werking en/of bijwerking kunnen beïnvloeden.
Welke geneesmiddelen kunt u beter niet innemen als u dit geneesmiddel gebruikt? Bepaalde middelen die de bloedstolling tegengaan (anticoagulantia) (bijvoorbeeld acetylsalicylzuur/Aspirine, warfarine en ticlopidine) en bepaalde middelen uit de groep bloedrukverlagende middelen (ACE-remmers bijvoorbeeld captopril, ß-blokkers, angiotensine IIantagonisten), bepaalde plasmiddelen (thiazidediuretica), digoxine (een hartversterkend middel), fenytoïne (een middel tegen vallende ziekte) en lithium (een middel tegen sterke wisselingen in de stemming) en zelfs bepaalde andere middelen, kunnen een invloed op de behandeling van ibuprofen hebben, of hierdoor beïnvloed worden. Raa

Zwangerschap / Borstvoeding

Ibuprofen wordt uitgescheiden in moedermelk. U mag ibuprofen tijdens de zwangerschap en de periode waarin borstvoeding gegeven wordt alleen gebruiken op advies van uw arts.

Contra-indicaties

Overgevoeligheid voor ibuprofen of een ander bestanddeel van de omhulde tabletten. Astma-aanvallen als gevolg van het gebruik van ibuprofen in uw medische voorgeschiedenis of het bekend zijn met overgevoeligheid voor de groep geneesmiddelen waartoe ibuprofen behoort, de zogenaamde NSAIDs.
Een actief of terugkerende maagzweer of zweer in de twaalfvingerige darm, bloedingen in de maag of de darmen, zwerende ontstekingen van de dikke darm.
Ernstige verstoring van de nier- of leverfunctie.
Spontane verhoogde neiging tot bloedingen of het gebruik van bloedverdunners (anticoagulantia). Andere bloedingen, bijv. een hersenbloeding.
Ernstig hartfalen

Samenstelling

Ibuprofen HTP 200 mg, omhulde tabletten en Ibuprofen HTP 400 mg, omhulde tabletten bevatten per omhulde tablet 200 mg respectievelijk 400 mg ibuprofen.
Hulpstoffen: Maïszetmeel, voorverstijfseld zetmeel, watervrij colloïdaal siliciumdioxide, natriumzetmeelglycolaat type A, stearinezuur, talk, titaandioxide (E 171), hydroxy-propylmethylcellulose type 2910 5cP, erytrosine (E 127) en polyethyleenglycol 6000 (alleen in de 400 mg tablet).

Beïnvloedt rijvaardigheid

Als gevolg van het gebruik van ibuprofen kan duizeligheid optreden. Houdt hier rekening mee als u machines moet bedienen, werk moet doen waarbij oplettendheid vereist is of aan het verkeer wilt deelnemen.

Inhoud

20 tabletten

Meer informatie

Waarschuwingen en voorzorgen
Geneesmiddelen zoals Ibuprofen kunnen in verband worden gebracht met een klein verhoogd risico op een hartaanval (“hartinfarct”), ernstig hartfalen of beroerte. Het risico neemt toe naarmate de ingenomen dosis hoger is en het geneesmiddel langer gebruikt wordt.

Gebruik niet meer dan de voorgeschreven aanbevolen dosis en niet langer dan de aanbevolen duur van behandeling. Het risico neemt toe naarmate de ingenomen dosis hoger is en het geneesmiddel langer gebruikt wordt. Wanneer u hartproblemen hebt, een beroerte heeft gehad, of wanneer u denkt dat u hiervoor tot een risicogroep behoort (bijvoorbeeld wanneer u een hoge bloeddruk, diabetes of hoge cholesterolspiegel heeft, of als u rookt) dan moet u dit bespreken met uw arts of apotheker, voordat u dit geneesmiddel inneemt.
Bij patiënten die lijden aan maagzweren of zweren van de twaalfvingerige darm is voorzichtigheid geboden.
Voorzichtigheid is geboden bij patiënten die lijden aan verhoogde bloeddruk of aan hartaandoeningen.
Ook bij bejaarde patiënten en patiënten die lijden aan stoornissen in de bloedstolling of de lever- of nierfunctie is voorzichtigheid geboden. Bij het optreden van een maagbloeding moet het gebruik van ibuprofen onmiddellijk gestaakt worden. Ibuprofen kan de verschijnselen van een infectie maskeren. Bij het mogelijk optreden van een infectie is terughoudendheid bij het gebruik van ibuprofen raadzaam. Bij het optreden van bloedbeeldafwijkingen of leverfunctiestoornissen moet het gebruik van ibuprofen gestopt worden. Bij een vermindering van de nierfunctie dient de dosis ibuprofen aangepast te worden. Dit product behoort tot een groep medicijnen (NSAIDs) die tijdens het gebruik de vruchtbaarheid van vrouwen nadelig kan beïnvloeden. Dit is omkeerbaar door het gebruik van dit geneesmiddel te stoppen.

Merk

Healthypharm

Hoe te bewaren

Bewaar de omhulde tabletten niet boven 25°C. Buiten bereik van kinderen houden.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen