Imodium Capsules 2mg

Imodium stopt diarree meestal binnen enkele uren. * Verplichte velden

Vanaf  0,00
Aantal:

Imodium Capsules 2mg

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Imodium-capsules (hierna ook Imodium genoemd) bevatten loperamidehydrochloride (2 mg per capsule). Dat is een stof die te sterk voortstuwende bewegingen van de darm vermindert. Zo zorgt deze stof voor de werking van Imodium tegen diarree. Imodium werkt alleen dáár waar het nodig is, namelijk in de darm. Imodium stopt diarree meestal binnen enkele uren. 

Te gebruiken bij

 • Diarree

Dosering

Volwassenen:

 • Bij acute (plotselinge) diarree: Begin met 2 capsules (4 mg). Neem daarna om de twee uur 1 capsule (2 mg), zolang de diarree duurt. Neem nooit meer dan 8 capsules (16 mg) op één dag.
 • Bij chronische (langdurige) diarree: Begin met 2 capsules (4 mg) per dag. Deze dosis moet worden bijgesteld, totdat u 1 tot 2 maal per dag vaste ontlasting heeft. Meestal wordt dit bereikt met 1 tot 6 capsules (2 tot 12 mg) per dag. U mag nooit meer dan 8 capsules (16 mg) op één dag innemen.

Kinderen ouder dan 8 jaar:

 • Bij acute (plotselinge) diarree: Begin met 1 capsule (2 mg). Neem (of geef) daarna om de twee uur 1 capsule (2 mg), zolang de diarree duurt. Het aantal capsules dat een kind op één dag in mag nemen, is afhankelijk van het lichaamsgewicht van het kind. Zie hiervoor de bijsluiter.
 • Bij chronische (langdurige) diarree: Begin met 1 capsule (2 mg) per dag. Deze dosis moet worden bijgesteld, totdat het kind 1 tot 2 maal per dag vaste ontlasting heeft. Meestal wordt dit bereikt met 1 tot 6 capsules (2 tot 12 mg) per dag. Het aantal capsules dat een kind op één dag in mag nemen, is afhankelijk van het lichaamsgewicht van het kind. Zie hiervoor de bijsluiter.

Kinderen van 2 tot 8 jaar:

 • Kinderen van 2 tot 8 jaar mogen geen Imodium-capsules gebruiken. Zij dienen loperamide ineen andere toedieningsvorm te krijgen waarmee een lagere dosering kan worden gegeven, bijvoorbeeld een drank.

Gebruiksadvies

Neem de Imodium-capsules in met een paar slokken water of een andere drinkbare vloeistof. Maak de capsules niet open voordat u ze inneemt. U kunt Imodium tijdens de maaltijd of tussentwee maaltijden door innemen.

Bijwerkingen

De volgende bijwerkingen komen vaak voor (bij 1 op de 10 tot 100 patiënten): duizeligheid, verstopping, misselijkheid, (hevige) buikkrampen.

Interacties

De volgende middelen kunnen de werking van Diacure versterken of de kans op bijwerkingen verhogen:

 • middelen die eenzelfde effect hebben als Diacure
 • kinidine (behandelen van hartritmestoornissen)
 • ritonavir (tegen hiv-infecties)
 • middelen die de gastro-intestinale transit versnellen, omdat verwacht wordt dat ze het effect van Diacure kunnen verminderen.
 • oraal desmopressine ( behandelen van urine incontinentie)
 • .
 • itraconacole of ketaconazole (behandeling van schimmelinfectie)
 • gemfibrozil (om cholesterol te verlagen)

Zwangerschap / Borstvoeding

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Contra-indicaties

Wanneer mag u Imodium niet gebruiken:

 • u mag Imodium nooit geven aan kinderen die jonger zijn dan 2 jaar. De capsules zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 8 jaar

Samenstelling

Loperamidehydrochloride (2 mg per capsule), lactose, maïszetmeel, talk (E 553B), magnesiumstearaat, indigotine (E 132), geel ijzeroxide (E 172), titaandioxide (E 171), gelatine (E 485), erythrosine (E 127) en zwart ijzeroxide (E 172).

Beïnvloedt rijvaardigheid

Bij gebruik van Imodium kan vermoeidheid,duizeligheid of sufheid voorkomen.

Inhoud

10/20/60 capsules

Verpakkingsvorm

Doordrukstrip

Meer informatie

Wees voorzicht of:

 • Gebruik Imodium niet als u weet dat u overgevoelig bent voor een van de bestanddelen in de capsules
 • Gebruik Imodium niet als u denkt dat de oorzaak van de diarree een vergiftiging, bijvoorbeeld met een zwaar metaal (zoals kwik, lood of cadmium), zou kunnen zijn.
 • U mag Imodium niet gebruiken als u een ‘megacolon’ heeft. Dat is een sterk verwijde dikke darm; een ernstige situatie die kan voorkomen bij patiënten met de ziekte van Hirschsprung, de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa, te herkennen aan een zeer pijnlijke opgezette buik, koorts en een versnelde hartslag.
 • Gebruik Imodium niet als u eigenlijk een verstopping van de darmen heeft, waardoor er wat waterige ontlasting ’doorlekt’. Dit komt voor bij bepaalde darmaandoeningen.
 • Gebruik Imodium niet als u aanhoudende buikpijn heeft, als u hoge koorts heeft en/of als uw ontlasting slijm en/of bloed bevat. Deze verschijnselen kunnen komen door een voedselvergiftiging of door een infectie of ontsteking van de dikke darm.
 • Gebruik Imodium niet als u een ernstige darmontsteking heeft (colitis ulcerosa ofpseudomembraneuze colitis) die kan zijn ontstaan door het gebruik van bepaalde antibiotica.
 • Gebruik Imodium niet als u een bacteriele ontsteking van de dikke en/of dunne darm veroorzaakt door invasieve organismen, met inbegrip van Salmonella, Shigella, en Campylobacter, heeft.
 • Gebruik Imodium niet in alle gevallen waarbij de normale darmbewegingen niet moge worden onderdrukt. De toediening moet onmiddellijk worden stopgezet bij verstopping of buikzwelling.

Imodium wordt gebruikt tegen acute of chronische diarree. Acute diarree begint plotseling en is meestal binnen een week over. Chronische diarree is langdurig. Imodium wordt gebruikt om de diarree zelf te bestrijden. Het behandelt niet de oorzaak van de diarree. Als de oorzaak van de diarree bekend is, dient deze oorzaak te worden behandeld.

Imodium capsules zijn te verkrijgen in verpakkingen van 10, 20, of 60 capsules.

Merk

Imodium

Sterkte

2 mg

Hoe te bewaren

Niet boven de 25 °C bewaren en buiten het bereik en zicht van kinderen
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen