Imodium Instant Smelt 2 mg

Imodium Instant Smelttablet is een geneesmiddel tegen diarree.  6,16
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Imodium Instant Smelt 2 mg

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Imodium Instant Smelttablet bevat loperamidehydrochloride (2 mg per tablet). Dat is een stof die te sterk voortstuwende bewegingen van de darm vermindert. Zo zorgt deze stof voor de werking van Imodium tegen diarree. Imodium werkt alleen dáár waar het nodig is, namelijk in de darm. Imodium stopt diarree meestal binnen enkele uren. Imodium Instant smelttablet is een orodispergeerbare tablet; dat wil zeggen: een tablet die oplost binnen enkele seconden nadat hij op de tong is gelegd. Hij wordt dan automatisch met het speeksel doorgeslikt. De tablet kan dan ook zonder vloeistof worden ingenomen.

Imodium wordt gebruikt tegen acute of chronische diarree. Acute diarree begint plotseling en is meestal binnen een week over. Chronische diarree is langdurig. Imodium wordt gebruikt om de diarree zelf te bestrijden. Het behandelt niet de oorzaak van de diarree. Als de oorzaak van de diarree bekend is, dient deze oorzaak te worden behandeld.

Te gebruiken bij

 • Diarree

Productvoordelen

 • Smelt snel op de tong

Dosering

Volwassenen:

 • Bij acute (plotselinge) diarree: Begin met 2 tabletten (4 mg). Neem daarna om de twee uur 1 tablet (2 mg), zolang de diarree duurt. Neem nooit meer dan 8 tabletten (16 mg) op één dag.
 • Bij chronische (langdurige) diarree: Begin met 2 tabletten (4 mg) per dag. Vervolgens deze dosis bijstellen, totdat u 1 tot 2 maal per dag vaste ontlasting heeft. Meestal wordt dit bereikt met 1 tot 6 tabletten (2 tot 12 mg) per dag. U mag nooit meer dan 8 tabletten (16 mg) op één dag innemen.

Kinderen ouder dan 8 jaar:

 • Bij acute (plotselinge) diarree: Begin met 1 tablet (2 mg). Daarna om de twee uur 1 tablet (2 mg), zolang de diarree duurt. Het aantal tabletten dat een kind op één dag in mag nemen, is afhankelijk van het lichaamsgewicht van het kind. Zie bijsluiter.
 • Bij chronische (langdurige) diarree: Begin met 1 tablet (2 mg) per dag. Vervolgens deze dosis bijstellen, totdat het kind 1 tot 2 maal per dag vaste ontlasting heeft. Meestal wordt dit bereikt met 1 tot 6 tabletten (2 tot 12 mg) per dag. Het aantal tabletten dat een kind op één dag in mag nemen, is afhankelijk van het lichaamsgewicht van het kind. Zie hiervoor de bijsluiter.

Gebruiksadvies

De tablet lost op binnen enkele seconden nadat hij op de tong is gelegd en wordt met het speeksel doorgeslikt. De tablet kan dan ook zonder vloeistof worden ingenomen. U kunt Imodium tijdens de maaltijd of tussen twee maaltijden door innemen.

Bijwerkingen

De volgende bijwerkingen komen vaak voor (bij 1 op de 10 tot 100 patiënten): duizeligheid, vermoeidheid, verstopping, misselijkheid, (hevige) buikkrampen. Zie bijsluiter.

Interacties

De volgende middelen kunnen de werking van Imodium versterken of de kans op bijwerkingen verhogen:

 • Middelen die eenzelfde effect hebben als Imodium
 • Middelen tegen bepaalde hartritmestoornissen, die kinidine bevatten
 • Bepaalde geneesmiddelen tegen HIV-infecties, die ritonavir bevatten.

Zwangerschap / Borstvoeding

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Contra-indicaties

Wanneer mag u Imodium niet gebruiken:

 • Imodium Instant smelttabletten is niet geschikt voor kinderen jonger dan 8 jaar

Samenstelling

Loperamidehydrochloride, gelatine (E485), mannitol (E421), aspartaam (E951), muntsmaakstof, natriumwaterstofcarbonaat.

Inhoud

10 stuks

Verpakkingsvorm

Doordrukstrip

Meer informatie

Wanneer mag u Imodium niet gebruiken:

 • Gebruik Imodium niet als u weet dat u overgevoelig bent voor een van de bestanddelen in de drank. 
 • Gebruik Imodium niet als u denkt dat de oorzaak van de diarree een vergiftiging, bijvoorbeeld met een zwaar metaal (zoals kwik, lood of cadmium), zou kunnen zijn.
 • U mag Imodium niet gebruiken als u een ‘megacolon’ heeft. Dat is een sterk verwijde dikkedarm; een ernstige situatie die kan voorkomen bij patiënten met de ziekte van Hirschsprung,de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa, te herkennen aan een zeer pijnlijke opgezette buik, koorts en een versnelde hartslag.
 • Gebruik Imodium-drank niet als u eigenlijk een verstopping van de darmen heeft, waardoor er wat waterige ontlasting ’doorlekt’. Dit komt voor bij bepaalde darmaandoeningen.
 • Gebruik Imodium-drank niet als u aanhoudende buikpijn heeft, als u hoge koorts heeft en/of als uw ontlasting slijm en/of bloed bevat. Deze verschijnselen kunnen komen door een voedselvergiftiging of door een infectie of ontsteking van de dikke darm.
 • Gebruik Imodium niet als u een ernstige darmontsteking heeft (colitis ulcerosa ofpseudomembraneuze colitis) die kan zijn ontstaan door het gebruik van bepaalde antibiotica

Merk

Sterkte

2 mg
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen