Winkelen per

Selectie verfijnen

Merk
  1. Biotene (1)
  2. Bioxtra (1)
  3. Dentaid (2)

Droge mond

Advies bij een droge mond bij kanker:

Bestraling in het hoofd-halsgebied kan de speekselklieren beschadigen. Hierdoor zal er minder speeksel worden geproduceerd en kan een droge mond ontstaan. Ook chemotherapie kan een droge mond veroorzaken door beschadiging van het slijmvlies en de speekselklieren. Een droge mond, in combinatie met een verminderde afweer door de antikankerbehandeling, kan gemakkelijk leiden tot wondjes en infecties in de mond. De gevolgen van een droge mond kunnen worden beperkt met speekselvervangers.

4 Producten
Terug naar boven

Het probleem van een droge mond bij behandeling van kanker

Wanneer u behandeld wordt voor kanker met bestraling en chemotherapie kunt u last krijgen van een droge mond. Een droge mond is heel vervelend en kan gaatjes en tandvleesproblemen veroorzaken. Een droge mond, in combinatie met een lagere afweer door de antikankerbehandeling, kan daardoor gemakkelijk leiden tot wondjes en infecties in de mond. U kunt een droge mond behandelen met speekselvervangers. Een bevochtigingsgel brengt u op de slijmvliezen aan. Met behulp van een verstuiver kunt u de mondholte met die vloeistof bevochtigen. Een gel wordt vooral 's nachts prettig gevonden, een spray is vooral overdag aangenaam.

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de webshop van meer dan 450 apotheken in Nederland. Leef.nl biedt naast een groot assortiment van meer dan 10.000 producten ook altijd compleet advies. Ontdek alle gezondheidsinformatie in onze kennisbank of bestel uw product direct. Indien u voor 16.00 uur bestelt zijn de producten morgen al in huis! Of u haalt ze heel eenvoudig gratis op bij een van de aangesloten apotheken.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen