Winkelen per

Selectie verfijnen

Merk
  1. Ursapharm (1)

Droge ogen

Advies bij droge ogen bij kanker:

Bij sommige kankersoorten kunnen droge ogen een symptoom van de ziekte zelf zijn. In verreweg de meeste gevallen worden droge en/of branderige ogen veroorzaakt door bestraling in de buurt van de traanklier of is het een bijwerking van de chemotherapie. Bij droge ogen is de bescherming van het hoornvlies aangetast. De kans op ooginfecties is hierdoor vergroot. De symptomen van droge en branderige ogen kunnen worden verlicht door het gebruik van kunsttranen.

1 product
Terug naar boven

Droge ogen

De oorzaak van droge ogen is dat er meestal onvoldoende traanvocht wordt aangemaakt of is het traanvocht van onvoldoende kwaliteit. Ook van omgevingsfactoren, zoals een droge lucht door bijvoorbeeld airconditioning of centrale verwarming of door fietsen in de wind, kunt u droge ogen krijgen. Ook de behandeling voor kanker kan droge ogen veroorzaken. Ook kan minder knipperen met de oogleden, wanneer u langdurig beeldschermwerk doet bijvoorbeeld, kan zorgen voor een verstoring van de traanfilm. Het symptoom van droge ogen is een branderig gevoel. Ook kunt u slechter gaan zien. Het hoornvlies en het bindvlies van het oog kunnen beschadigd raken en gaan ontsteken. Voor de behandeling van droge ogen kunt u kunsttranen gebruiken en diverse oogdruppels. 

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de webshop van meer dan 450 apotheken in Nederland. Leef.nl biedt naast een groot assortiment van meer dan 10.000 producten ook altijd compleet advies. Ontdek alle gezondheidsinformatie in onze kennisbank of bestel uw product direct. Indien u voor 16.00 uur bestelt zijn de producten morgen al in huis! Of u haalt ze heel eenvoudig gratis op bij een van de aangesloten apotheken.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen