Volcolon Suikervrij Granulaat

Volcolon Suikervrij Granulaat herstelt de werking van de darm. 9,25
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Volcolon Suikervrij Granulaat

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Volcolon-Suikervrij is een preparaat op basis van natuurlijke vezels. Volcolon-Suikervrij vermengt zich met de darminhoud en heeft het vermogen om water op te nemen. Het zorgt voor een zachte, niet irriterende vulling (bulk) van de darm, waardoor de werking van de darm herstelt. Op deze wijze wordt de stoelgang bevorderd. Volcolon-Suikervrij wordt gebruikt bij langdurige verstopping (obstipatie).

Te gebruiken bij

 • Langdurige verstopping (obstipatie)

Productvoordelen

 • Bevat natuurlijke vezels
 • Zorgt voor een zachte, niet irriterende vulling
 • Bevordert de stoelgang

Dosering

Volwassenen en kinderen boven de 12 jaar:

 • één tot drie keer per dag 1 sachet of 1 afgestreken maatschep(± 4 gram)

Kinderen van 6 - 12 jaar:

 • twee keer per dag 1 sachet of 1 afgestreken maatschep(± 4 gram)

Kinderen van 2 - 6 jaar:

 • op voorschrift van de arts

Gebruiksadvies

De benodigde hoeveelheid bij voorkeur vermengen met voedsel bijv. vla of yoghurt. Er wordt aanbevolen om hierbij gelijktijdig een glas vocht in te nemen. Volcolon-Suikervrij mag ook worden vermengd met melk of vruchtensap. Dit mengsel dient onmiddellijk te worden opgedronken. Er wordt aanbevolen hierbij een extra glas vocht in te nemen. Volcolon Suikervrij verandert de doorstroomsnelheid in de darm en kan de absorptie van andere geneesmiddelen beïnvloeden. Derhalve dienen andere geneesmiddelen 1 à 2 uur vóór Volcolon-Suikervrij te worden ingenomen.

Bijwerkingen

Zoals alle geneesmiddelen kan Volcolon bijwerkingen veroorzaken. Soms treden op: Maagdarmklachten, zoals een onaangenaam vol gevoel in de bovenbuik, een opgeblazen gevoel, buikpijn, diarree, verstopping, misselijkheid en braken. Overgevoeligheidsreactie zoals huiduitslag, een loopneus, rode, tranende ogen, benauwdheid. Voor overige bijwerkingen: zie bijsluiter.

Interacties

Informeer uw arts of apotheker wanneer u andere geneesmiddelen gebruikt of kort geleden heeft gebruikt. Dit geldt ook voor geneesmiddelen die u zonder recept kunt verkrijgen. Volcolon verandert de doorstroomsnelheid van de darm en kan de opname van andere geneesmiddelen beïnvloeden. Derhalve moeten andere geneesmiddelen 1 à 2 uur voor Volcolon ingenomen worden.

Zwangerschap / Borstvoeding

Volcolon suikervrij kan, voor zover bekend, zonder gevaar voor de vrucht of het kind, overeenkomstig het voorschrift worden toegepast in de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding.

Contra-indicaties

Gebruik dit middel niet:

 • bij plotseling optredende buikpijn
 • bij verstopping van de darm
 • bij bekneld zittende ontlasting

Samenstelling

Het werkzame bestanddeel wordt gevormd door gedroogde vezels van de plant plantago ovata. Andere bestanddelen (hulpstoffen) zijn sorbitol (E420i) (10 g/ 100g) en natriumchloride.

Inhoud

30x4 gram

Verpakkingsvorm

Sachet

Meer informatie

Wees extra voorzichtig met Volcolon-Suikervrij:

 • als u suikerziekte heeft
 • als u gevoelig bent voor de vezels
 • bij overgevoeligheid voor de plantago ovata vezels of een ander bestanddeel van dit product
 • bij patiënten met zeldzame erfelijke aandoeningen als fructose intolerantie, glucosegalactose malabsorbtie of sucrase-isomaltase insufficiëntie 
 • bij antidiabetische therapie moet deze worden aangepast omdat de opname van glucose door Volcolon-Suikervrij vertraagd kan zijn

Merk

Volcolon

Sterkte

980 mg/g

Hoe te bewaren

Niet bewaren boven 25°C. Bewaren in de originele verpakking. Buiten bereik en zicht van kinderen bewaren.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen