Afvallen en gewrichten

Wanneer u gewrichtsklachten hebt, is het belangrijk dat uw lichaamsgewicht niet te hoog is. Toch te zwaar? Door af te vallen kunnen uw klachten verbeteren of misschien zelfs verdwijnen. Ook wanneer u overgewicht hebt maar nog geen klachten, kunt u door af te vallen het risico om later klachten te krijgen verminderen.

Overgewicht en gewrichtsklachten

Bij overgewicht worden uw gewrichten logischerwijs zwaarder belasten. Vooral de gewrichten van de enkels, knieën, heupen en onderrug hebben flink te lijden onder de extra kilo’s die ze moeten dragen. Ook lage rugpijn komt vaker voor bij mensen met overgewicht. Als u gewrichtsklachten hebt en te zwaar bent, probeer dan af te vallen, zodat uw gewrichten minder worden belast.

Door afvallen minder kans op artrose

Uit resultaten van recent onderzoek is gebleken dat 5 kilo gewichtsvermindering of een vermindering van 5 procent van het lichaamsgewicht bij te zware vrouwen tussen de 50 en 60 jaar de kans op een latere knie-artrose met een kwart vermindert. Bij overgewicht kan een kleine gewichtsvermindering dus al effect hebben!

Alle producten voor 'Afslanken'


Bekijk producten (42)

Gewrichtsklachten, pijnstillers en overgewicht

Veel mensen met gewrichtsklachten gebruiken bovendien pijnstillers die de kans op hart- en vaatziekten doen toenemen (NSAID’s). Mensen met overgewicht lopen al een verhoogd risico hierop! Door af te vallen zijn deze pijnstillers wellicht niet (meer) nodig.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen