Afvallen en hart en vaten

Wanneer u een hoge bloeddruk, een hoog cholesterol of suikerziekte hebt, is het belangrijk dat uw lichaamsgewicht niet te hoog is. Wanneer dit toch het geval is, heeft afvallen een gunstige invloed op deze risicofactoren voor hart- en vaatziekten.

Alle producten voor 'Afslanken'


Bekijk producten (44)

Afvallen heeft een gunstige invloed op de risicofactoren voor hart- en vaatziekten.

Hoge bloeddruk

Hoge bloeddruk is geen ziekte, maar geeft wel meer kans op hart- en vaatziekten. Bij hart- en vaatziekten kunt u denken aan een hart- of herseninfarct, hartfalen of angina pectoris. Aangetoond is dat een gewichtsvermindering van drie tot negen procent, de bloeddruk met drie mm Hg kan laten dalen. Wanneer u bijvoorbeeld 100 kilogram weegt en u valt af naar 70 kilogram, kan dit tot 30 mm Hg op uw bloeddruk schelen. Door gewichtsvermindering is het dus goed mogelijk dat uw geen geneesmiddelen voor uw hoge bloeddruk meer nodig heeft.

Het is mogelijk dat u na gewichtsafname geen geneesmiddelen voor uw hoge bloeddruk meer nodig heeft.

Hoog cholesterol

Ook een hoog cholesterol is geen ziekte maar, net als hoge bloeddruk, één van de risicofactoren voor het krijgen van hart- en vaatziekten. Er bestaat goed cholesterol (HDL-cholesterol) en slecht cholesterol (LDL-cholesterol). Het HDL-cholesterolgehalte van uw bloed mag hoog zijn, dat is juist goed voor uw vaten.

Per kilogram gewichtsafname kan het HDL met circa 0,01 mmol/l stijgen. Maar als het LDL-cholesterolgehalte hoog is kunnen uw bloedvaten verstopt raken en hebt u meer kans op hart- en vaatziekten. Om dit te voorkomen krijgt u medicijnen. Een gewichtsvermindering van tien procent verlaagt het cholesterolgehalte in uw bloed. Hierdoor heeft u wellicht een lagere dosering of zelfs geen cholesterolverlager meer nodig!

Een gewichtsvermindering van tien procent verlaagt het cholesterolgehalte in uw bloed.

Diabetes

Diabetes is een aandoening waarbij de hoeveelheid glucose (suiker) in uw bloed te hoog is. Hierdoor kan op den duur schade ontstaan aan de ogen, de nieren, het zenuwweefsel en de bloedvaten. Diabetes geeft een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Met een normale bloedsuiker wordt de kans op complicaties kleiner, daarom krijgt u medicijnen. Als u te zwaar bent, kan afvallen helpen het bloedsuikergehalte te verlagen. Een gewichtsvermindering met tien procent heeft effect. Hierdoor heeft u wellicht een lagere dosering of zelfs geen diabetesmedicijn meer nodig.

Een gewichtsvermindering van tien procent heeft effect op uw bloedsuikergehalte.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen