Baby in de zon

Een babyhuidje kan nog helemaal geen UV-straling verdragen. Kinderen jonger dan een jaar mogen daarom nog niet blootgesteld worden aan direct zonlicht. Zet daarom uw kinderwagen of box altijd in de schaduw of onder een parasol.

Bescherm uw baby

Kinderen ouder dan een jaar zijn nog steeds erg kwetsbaar. Blootstelling aan UV-straling als kind kan op latere leeftijd ernstige gevolgen hebben. Tot vier jaar kunnen baby’s en kinderen heel slecht tegen zonlicht, hun huid biedt nog onvoldoende bescherming. Gebruik een zonnebrandcrème met ten minste beschermingsfactor 20. Smeer de neus, oren, oogleden, nek en onder de randjes van kleding extra goed in en herhaal dit regelmatig. Houd kinderen tussen 12.00 en 15.00 uur zo veel mogelijk uit de zon.

Hoofdje en oogjes

Niet alleen het babyhuidje moet beschermd worden, ook de ogen en vergeet het hoofdje niet. Een mutsje of petje voorkomt dat het hoofdje verbrand of te heet wordt. Baby’s en kinderen zijn extra gevoelig voor een zonnesteek. Ook de ogen kunnen door UV-straling worden beschadigd. Er zijn goede zonnebrilletjes voor baby’s verkrijgbaar die de ogen beschermen tegen UV-straling. Gebruik geen speelgoedbrillen want deze verwijden de pupil juist. Zorg ten slotte dat uw kind voldoende vocht binnenkrijgt.

Zwemmen

Kinderen die in of met water spelen verbranden extra snel. Het water versnelt de verbranding. Insmeren met een waterproof zonnebrandmelk helpt, maar kan verbranding niet altijd voorkomen. Speciale UV-werende kleding voor baby’s en kinderen helpt beter.

In ons assortiment vindt u de beste producten en adviezen voor de gezondheid van uw gezin.

Alle producten voor 'Moeder & Kind'


Bekijk producten (1380)


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen