Berg

Berg is een vorm van seborroïsch eczeem (schilfering van de huid) bij baby’s. Het komt veel voor, met name in de eerste maanden na de geboorte. U herkent het aan de vettige, geelbruine schilfers die aan de hoofdhuid plakken. Het zit meestal midden op het hoofdje maar kan zich ook verspreiden naar de oren, de nek en het gezichtje.

De oorzaak van berg

De oorzaak van berg is niet geheel duidelijk. Het heeft waarschijnlijk te maken met een verhoogde activiteit van de talgklieren. Een andere theorie is dat er sprake is van een lokale gistinfectie. De meningen verschillen hier over. Berg is onschuldig en niet besmettelijk. Na verloop van tijd verdwijnt berg vanzelf. Berg hoeft in principe niet behandeld te worden, maar omdat veel mensen het een vies gezicht vinden willen ze er wel graag wat aan doen.

Gebruik altijd een babyshampoo voor uw baby. Met een agressieve shampoo komt de talgproductie van de hoofdhuid te snel op gang met (een verergering van de) berg tot gevolg.

Wat te doen bij berg?

Wanneer uw baby berg heeft, kunt u het hoofdje insmeren met babyolie, hiermee maakt u de schilfers week. Laat de olie enkele uren of een hele nacht inwerken. Hierna kan de berg voorzichtig worden afgeschraapt met een kartonnen kaartje.

Alle producten voor 'Babyolie'

Bekijk alle producten >


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen