Borstvoeding geven na een borstvergroting

Borstvoeding ontstaat in de melkklieren en melkkanalen in de borst. Bij een borstvergroting wordt er een prothese onder de borstklier of achter de borstspier geplaatst. Dit gebeurt via een snee onder de borstplooi, in de oksel of ter hoogte van de tepelhof. Kunt u dan nog borstvoeding geven?

Alle producten voor 'Borstvoeding'


Bekijk producten (57)

Borstprothese en borstvoeding

Het plaatsen van een borstprothese gebeurt via een snee onder de borstplooi, in de oksel of ter hoogte van de tepelhof. Bij een snee onder de borstplooi of in de oksel wordt de prothese direct achter het klierweefsel of de borstspier geplaatst. De melkklieren en –kanalen blijven dan meestal intact. Als tijdens de operatie echter een snee is gezet ter hoogte van de tepel of tepelhof, is de kans groot dat er wel melkkanaaltjes beschadigd zijn. De kans dat er voldoende borstvoeding kan worden gegeven is in dat geval een stuk kleiner.

Borstvergroting

Bijvoeden

Als er niet voldoende moedermelk is, kan de baby worden bijgevoed met kunstvoeding. Veel vrouwen combineren borstvoeding lange tijd succesvol met bijvoeding. Als er met bijvoeding wordt gestart, is het belangrijk om ook te beginnen met afkolven van de melk. Hierdoor krijgen de borsten een extra stimulans voor de melkproductie.

Kolven

Zolang bijvoeding nodig is, is het verstandig om te kolven. Wanneer na de tweede week blijkt dat de melkproductie niet verder toeneemt, kan het kolven afgebouwd of helemaal gestopt worden.

Als er met bijvoeding wordt gestart, is het ook belangrijk om de melkproductie te stimuleren door te kolven.

Alle producten voor 'Borstkolven'

Bekijk alle producten >

In ons assortiment vindt u de beste producten en adviezen voor de gezondheid van uw gezin.

Alle producten voor 'Moeder & Kind'


Bekijk producten (1722)


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen