Concentratie op school

In een klas gebeurt van alles; iemand stelt een vraag, een ander gaat naar de wc of achterin zit een stel kinderen te kletsen. Sommige kinderen kunnen zich daar goed voor afsluiten en doen trouw hun werk, terwijl het bij andere kinderen ten koste gaat van hun concentratie.

Veel indrukken en prikkels

Er zijn kinderen die er van nature moeite mee hebben om lang stil te zitten en een korte spanningsboog hebben. Meestal kan een dergelijk kind zich moeilijk concentreren en is snel afgeleid. Doordat er op school veel indrukken en prikkels zijn, is het voor een druk kind vaak best moeilijk om zich te focussen op de lesstof.

Wat u als ouder kunt doen

Als het goed is, schept een leerkracht een zo optimaal mogelijk leerklimaat. Als ouder kunt u zelf ook maatregelen nemen. Heeft uw kind last van lawaai? Denk dan aan een speciale koptelefoon voor kinderen zoals de Muffy van Alpine die beschermt tegen geluid. Is uw kind druk? Misschien helpt een wiebelkussen. Deze is dynamisch en met lucht gevuld, waardoor een wiebelkussen een actieve manier van zitten vraagt. Gebleken is dat hyperactieve of actieve kinderen op een wiebelkussen beter blijven zitten. Ze staan niet voortdurend op, wat de concentratie ten goede komt.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen