Is COPD een rokersziekte?

Stoppen met roken, de beste behandeling van COPD. Hier leest u waarom.

Is COPD een rokersziekte?

Roken is de belangrijkste oorzaak van COPD. De prikkelende rook zorgt voor een chronische ontsteking van uw luchtwegen. Door de chronische ontsteking hoest u vaak en raken uw longen steeds meer beschadigd. Dat COPD een typische rokersziekte zou zijn, klopt niet helemaal. Eén op de tien COPD-patiënten heeft nooit gerookt. Iedereen met een baan of hobby waarbij je giftige stoffen inademt loopt risico.

Stop met roken

Stoppen met roken is het beste wat u voor uw longen kunt doen als u COPD hebt. U denkt misschien dat het toch al te laat is om ermee te stoppen, maar dat is niet waar. Door te stoppen met roken verminderen uw klachten. Het is de beste behandeling van uw COPD, de enige maatregel waarvan is aangetoond dat het de versnelde achteruitgang van uw longfunctie vertraagt.

U denkt misschien dat het te laat is om ermee te stoppen, maar dat is niet waar. Door te stoppen met roken verminderen uw kachten.

Alle producten voor 'Stoppen met roken'


Bekijk producten (8)

Schadelijk voor de longblaasjes

Bij COPD gaan er steeds meer longblaasjes kapot. Dit gebeurt ook door roken. Roken bij COPD is dus extra slecht voor de longblaasjes, omdat die daardoor sneller vergaan. De longblaasjes zorgen ervoor dat er schone lucht wordt ingeademd en afvalstoffen worden uitgeademd. Het behoud van longblaasjes is dus belangrijk. Zodra u stopt met roken, verkleint u de kans dat uw longklachten erger zullen worden. Vlak na het stoppen kunt u kortdurend last hebben van meer slijm en hoesten, maar dit gaat vanzelf over. Uiteindelijk voelt u zich fitter en heeft u meer lucht.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen