Darmkanker

 1. Behandeling van darmkanker

  Behandeling van darmkanker

  Afhankelijk van de omstandigheden zijn er verschillende behandelingsmogelijkheden voor darmkanker. Om de bijwerkingen ervan te verlichten kun je zelf maatregelen nemen.

  Behandelingsmogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten behandelingen mogelijk bij darmkanker. Welke behandeling voor jou het beste is, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de plaats van de tumor in je darm en of er eventuele uitzaaiingen zijn.

  In

  Lees meer »
 2. Voorkómen van darmkanker

  Voorkómen van darmkanker

  Darmkanker lijkt een typische welvaartsziekte te zijn. Een Westers voedingspatroon en leefstijl vergroten waarschijnlijk sterk de kans op darmkanker. Door gezond te leven en te eten, kun je zelf een belangrijke bijdrage leveren en het risico te beperken.

  Het risico op darmkanker wordt sterk bepaald door ongezonde voedingsgewoonten. Door het aanpassen van jouw voedingspatroon draag je zelf bij aan de vermindering van het risico
  Lees meer »
 3. De diagnose darmkanker

  De diagnose darmkanker

  Darmkanker is één van de meest voorkomende kankersoorten. Een ongezonde voeding en leefstijl vergroten de kans op darmkanker. Het herkennen van de signalen en meedoen aan het bevolkingsonderzoek kunnen zorgen voor een vroegtijdige diagnose en daarmee betere behandelingsmogelijkheden.

  Darmkanker is een typische welvaartsziekte. Een Westers voedingspatroon en leefstijl vergroten waarschijnlijk sterk de kans op darmkanker.
  Lees meer »