De babyhuid

De babyhuid is heel gevoelig. U krijgt tips hoe deze huid te beschermen.

De gevoelige babyhuid

De huid van een pasgeboren baby is nog niet helemaal af. Totdat het kind vier jaar wordt, is de hoornlaag, een onderdeel van de opperhuid, nog volop in ontwikkeling. Ook de zuurmantel, een belangrijke beschermlaag van de huid, is nog niet aanwezig. Daarom droogt de huid sneller uit en is deze vatbaarder voor irritatie en infecties. Het is van belang om deze extra aandacht te geven. Hydratatie en bescherming zijn daarbij belangrijk.

Hydratatie: crèmes, lotions en olies voor baby’s

Olie houdt de huid zacht en soepel. Een paar druppels badolie wanneer de baby in bad gaat is een gemakkelijke manier om de huid te voeden. Twee tot drie keer per week in bad is voldoende. Water droogt de huid namelijk nog verder uit. Heeft uw kind last van droge of zelfs schrale plekken? Dan is een vette babycrème geschikt om die plekken mee in te smeren. Ook bij koud winterweer is een speciale babycrème een goed middel om een schraal gezichtje te voorkomen. Een babybodylotion kan gebruikt worden voor de rest van de huid.

Alle producten voor 'Droge huid baby en kind'

Bekijk alle producten >

Bescherming: zonnebrand met hoge factor

Bij volwassenen beschermt de hoornlaag de huid tegen de felle zon. Doordat deze bij baby’s niet volgroeid is, zijn juist zij zeer gevoelig voor zonnebrand. Het is daarom noodzakelijk om jonge kinderen altijd in te smeren met een zonnebrandproduct met een hoge factor. Directe zon wordt afgeraden, vooral in het eerste levensjaar van het kind. De schade van zonnebrand is onomkeerbaar. Smeer uw kind daarom altijd goed in wanneer de zon schijnt. Ook wanneer uw kind in de schaduw ligt of zit, is een zonnebrandproduct onmisbaar.

In ons assortiment vindt u de beste producten en adviezen voor de gezondheid van uw gezin.

Alle producten voor 'Moeder & Kind'


Bekijk producten (1824)


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen