De behandeling van huidkanker

Hoe huidkanker wordt behandeld, leest u hier.

Plaatselijke behandeling

Een van de meest voorkomende kankersoorten is huidkanker.

In veel gevallen kan de behandeling van huidkanker direkt op de huid plaatsvinden. De verschillende behandelingen kunt u hieronder vinden.

Crème

Actinische keratose (wrat- of korstachtige plekjes op de huid die worden beschouwd als het voorstadium van huidkanker) en oppervlakkige basaalcelcarcinomen (basaalcelcarcinoom ziet er meestal uit als een klein glazig-rood bobbeltje van enkele millimeters groot met wat zichtbare bloedvaatjes erin) kunnen meestal worden behandeld met een crème die uw immuunsysteem stimuleert de kankercellen op te ruimen of die chemotherapie bevat.

Bevriezing of cryotherapie

Bij kleine en meerdere oppervlakkige huidtumoren en bij actinische keratose kan bevriezing of cryotherapie met vloeibaar stikstof wordt toegepast om de kwaadaardige cellen te doden. Deze techniek wordt ook bij wratten gebruikt.

Lichttherapie of fotodynamische therapie (PDT)

Ook met lichttherapie of fotodynamische therapie (PDT), in combinatie met een crème of gel die de tumor gevoeliger voor licht maakt, kunnen actinische keratose en het oppervlakkig groeiend basaalcelcarcinoom worden behandeld. En net als wratten kunnen huidtumoren ook worden weggebrand.

Operatief verwijderen

De laatste vorm van plaatselijk behandelen is het operatief verwijderen van de tumoren. Dit kan meestal onder plaatselijke verdoving.

Bestraling en chemotherapie

Bestraling en behandeling met chemotherapie via een infuus of met tabletten worden meestal alleen toegepast bij moeilijk bereikbare tumoren of wanneer er sprake is van uitzaaiingen.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen