De overgang en vaginale schimmelinfecties

Bij vrouwen tijdens de overgang komen vaak vaginale klachten voor waaronder vaginale schimmelinfecties. Lees erover op Leef.nl.

Vaginale schimmelinfecties en de overgang

Na de overgang wordt de vagina droger. Ook kan door de hormonale veranderingen tijdens en na de overgang het natuurlijke evenwicht in de vagina verstoord raken. Vaginale schimmelinfecties kunnen het gevolg zijn.

Een vaginale schimmelinfectie wordt gekenmerkt door jeuk, geïrriteerd vaginaal slijmvlies en witte, brokkelige afscheiding.

Medicijnen bij vaginale schimmel

Een schimmelinfectie gaat meestal vanzelf over. Wanneer u er erg veel last van hebt, kunt u een schimmeldodend vaginaal tablet of capsule in de vagina aanbrengen. Tegen de jeuk aan de schaamlippen kunt u daarnaast een schimmeldodende crème gebruiken op de schaamlippen.

Sinds kort kunt u het geneesmiddel Canesten® gyno zonder recept bij de apotheek of drogist kopen. De klachten behoren hiermee binnen een paar dagen te verminderen en binnen een week over zijn. Raadpleeg uw huisarts wanneer de klachten langer dan een week aanhouden.

Op Leef.nl bestelt u discreet medicijnen voor de behandeling van een vaginale schimmelinfectie.

Vaginale schimmel voorkomen

U kunt vaginale schimmelinfecties proberen te voorkomen door het vaginale slijmvlies zo min mogelijk te irriteren. Was de schaamstreek niet met zeep. Vrijen terwijl de vagina nog droog is, kan het slijmvlies irriteren. Gebruik bij het vrijen zo nodig een glijmiddel.

Goed door de overgang met de beste producten en adviezen van Leef.nl.

Alle producten voor 'Overgang'


Bekijk producten (336)


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen