De verzorging van jeugdpuistjes en acne

Het is de verschrikking van elke puber: acne, puistjes en mee-eters. Helaas krijgt maar liefst 75 procent van de tieners ermee te maken. Wij geven u de beste tips.

Verzorging van de acne-huid

Hoewel de juiste verzorging van de acne-huid er niet voor zal zorgen dat die vervelende puistjes en mee-eters als sneeuw voor de zon verdwijnen, kunnen de volgende tips wel bijdragen aan het verminderen en verbeteren van de acne.

Tip 1: Zit zo min mogelijk aan uw huid.

Doordat de huid beschadigd is en niet voldoende beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf, is deze vatbaarder voor infecties en ontstekingen. Probeer met uw handen niet aan uw gezicht te zitten en was ze regelmatig. Laat mee-eters het liefst door een schoonheidsspecialiste verwijderen en laat ook het uitknijpen van puistjes aan haar over. Hoe verleidelijk het ook soms is om dit zelf te doen, de kans dat u de onderliggende huid beschadigd is groot. De kans op littekentjes neemt hierdoor toe. Alleen zwarte, open mee-eters en rijpe puistjes kunt u voorzichtig zelf uitdrukken met een tissue en de zijkant van de vingers. Eventueel kunt u er een comedonen-quetscher bij gebruiken.

Tip 2: Dagelijks reinigen

Reinig de huid dagelijks met een mild product en schoon, lauw water. Dep na het wassen de huid droog; niet wrijven. Hiermee voorkomt u beschadiging van de puistjes.

Alle producten voor 'Reiniging onzuivere huid'

Bekijk alle producten >

Tip 3: De juiste huidverzorging

Omdat de acne-huid erg gevoelig is, kan het soms lastig zijn de juiste verzorgingsproducten te kiezen. Vermijd producten die de huid uitdrogen. Deze producten drogen de puistjes uit, maar ook de omliggende huid. De huid zal dit vochttekort compenseren door talg aan te maken, waardoor juist weer nieuwe verstoppingen ontstaan. Het beste is om voor milde producten zonder alcohol, zeep of parfum te kiezen.

Tip 4: Vermijd cosmetica

Het beste is om helemaal geen make-up te gebruiken. Make-up kan bepaalde stoffen bevatten die de acne verergeren. Wanneer u niet zonder kunt, let er dan bij de aanschaf op dat er geen minerale oliën inzitten. Dit wordt tegenwoordig steeds vaker op de verpakking aangegeven. Deze verstoppen de huid, waardoor de klachten verergeren.

Tip 5: Leef gezond

Door gezond te leven helpt u uw huid. Eet veel fruit en groenten, drink veel water, rook niet en slaap voldoende. Zorg voor voldoende zon op de huid.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen