Doorslapen baby

 1. Tips om het doorslapen van je baby te bevorderen

  Tips om het doorslapen van je baby te bevorderen

  Sommige ouders hebben een baby die al binnen drie maanden ’s nachts doorslaapt. Andere ouders hebben aan het eind van het eerste jaar en soms ook nog daarna gebroken nachten. Je leest hier de tips om doorslapen te bevorderen.

  Tip 1: Zorg voor een comfortabele temperatuur

  Een kind dat het te warm of te koud heeft, wordt sneller wakker. Er zijn verschillende slaapzakken te koop; extra dik met lange mouwen voor de koude maanden, dun en mouwloos voor de warmere perioden en alles daar tussenin. Kies een slaapzak die ervoor zorgt dat je kindje het op dat moment lekker warm heeft, maar niet té.

  Lees meer »
 2. Oorzaken van slaapproblemen bij baby's

  Oorzaken van slaapproblemen bij baby's

  Er zijn verschillende factoren die de oorzaak van het slaapprobleem bij je baby zouden kunnen zijn. Doorkomende tandjes, verkoudheid of darmkrampjes zijn bekende oorzaken, maar er zijn nog meer factoren waardoor een baby slaapproblemen kan krijgen.

  Doorkomende tandjes:

  Het doorkomen van tanden kan flink zeer doen. Als een baby ligt, komt er meer druk op de kaken wat de klachten verergert. Dat komt de nachtrust niet ten goede. Het kan helpen om het hoofdeinde van het bedje iets te verhogen. Bijvoorbeeld door boeken onder de poten van het bedje te leggen. Er zijn ook middeltjes die de pijn kunnen verlichten. Een bijtring helpt ook. Leg de ring voordat je hem aan je baby geeft een paar uur in de koelkast; de kou verzacht en verkoelt. Leg de bijtring niet in de vriezer! Dan is de bijtring zo koud dat hij brandwonden kan veroorzaken.

  Lees meer »