Droge huid in de overgang

Het is een feit: hoe ouder, hoe droger de huid. Ook wordt de huid slapper, gaat rimpels en plooien vertonen en er kunnen onregelmatigheden en kleurveranderingen ontstaan. Veel vrouwen in de overgang hebben er last van.

Hoe komt het dat de huid droger wordt?

De huid is ons grootste orgaan en bestaat uit drie lagen waarvan de buitenste zich elke maand vernieuwt. Net zoals bij veel andere organen is het hormoon oestrogeen ook voor uw huid belangrijk. Het speelt een rol bij de vochtregulatie van het lichaam en bij de doorbloeding van de huid.

Daarnaast is oestrogeen verantwoordelijk voor het stimuleren van de aanmaak van collageen en ceramiden, de huideigen vetten. Nu de productie van oestrogeen in de overgang afneemt, wordt ook de huid droger en trekkerig en kan gaan schilferen en jeuken.

Dit kunt u goed merken op plekken als de ellebogen en de T-zone van uw voorhoofd en neus, maar ook op de rug, armen, benen, borsten en het gezicht. Zelfs nagels kunnen droog en bros worden. Dit is een veelgehoorde overgangsklacht.

Droge huid in de winter

Ook door regen, kou en de verwarming kan de huid snel een stuk droger aanvoelen. Als u in de overgang bent zijn deze veranderingen helaas van blijvende aard.

Tips tegen huidveroudering

  • Rookt u nog? Stop met roken. Vrouwen die roken komen eerder in de overgang. Daarbij ziet een rokershuid er altijd iets matter uit. Extra reden om te stoppen.
  • Beweeg extra. Een verbeterde doorbloeding geeft extra zuurstof aan uw huid. Een goede reden om de trap te pakken dus, en om uw wandelschoenen aan te trekken en lekker naar buiten te gaan om te bewegen.
  • Kies een crème die past bij uw veranderende huid. Veel vrouwen blijven dezelfde crème gebruiken, ondanks dat zij zien dat hun huid aan het veranderen is. Laat u goed adviseren nu uw huid aan het veranderen is.

Verwen uw huid tijdens de overgang met een van onze rijke crèmes en olieën.

Alle producten voor 'Overgang'


Bekijk producten (233)


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen