Een droge huid

Een droge huid kan een aantal vervelende klachten met zich meebrengen zoals jeuk en schrale plekjes. Wat is nu eigenlijk de oorzaak van een droge huid?

Wat is een droge huid?

Bij een droge huid is de balans van de huid verstoord. De bovenste laag bevat onvoldoende vetten, ook wel lipiden genoemd. Lipiden houden het vocht vast om de huid soepel te houden. Wanneer er te weinig lipiden aanwezig zijn komen in de bovenste huidlaag hele kleine scheurtjes, waardoor de huid onvoldoende vocht kan vasthouden en uitdroogt. Daardoor voelt de huid vaak letterlijk droog en ruw aan.

Klachten bij een droge huid

Een droge huid schilfert en jeukt vaak. Doordat de huidbarrière bij iemand met een droge huid beschadigd is, is de huid gevoelig voor invloeden van buitenaf. Pijn en soms zelfs ontstekingen kunnen voorkomen. Bij extreem vochttekort ontstaan er scheurtjes en pijnlijke kloofjes. Eczeem kan het gevolg zijn van een droge huid.

Hebt u last van een droge huid? Hoe moeilijk het ook is, probeer niet te krabben.

Alle producten voor 'Droge huid'


Bekijk producten (78)

De oorzaak van een droge huid

Het hebben van een droge huid is erfelijk, maar het kan ook veroorzaakt worden door een verandering in de hormoonhuishouding, bijvoorbeeld wanneer u zwanger bent. Ook onvoldoende of verkeerde verzorging van uw huid kan de huid uitdrogen, en daarnaast dragen roken, ongezond eten of overmatig gebruik van zeep, parfum en alcohol niet bij aan een gezonde huid. Zo wast u met zeep de natuurlijke huidvetten weg. De beschermlaag van de huid raakt beschadigd en de huid kan vocht niet voldoende vasthouden. Een droge huid is het gevolg.

Zes tips bij een droge huid

  • Douche niet te lang en niet te heet.
  • Gebruik liever geen zeep, badschuim of douchegel. Zeepvrije wasproducten reinigen ook goed, maar tasten het natuurlijke vetlaagje van de huid minder aan.
  • Voeg aan badwater badolie toe. Dit laat een olielaagje achter op de huid.
  • Gebruik een vettende zalf of crème, direct na het douchen. Dep de huid handdoek droog voor het aanbrengen.
  • Gebruik bij een droge huid bij voorkeur geen bodylotion, - gel of -milk. Deze producten bevatten veel water en maar weinig vetten. Het water verdampt en er blijft maar weinig vet op de huid achter.
  • Probeer, hoe lastig ook, niet te krabben wanneer uw huid jeukt. De jeuk zal niet minder worden en erger nog: de huid kan beschadigd raken.

Alle producten voor 'een droge huid van Lipikar '

Bekijk alle producten >

Weersomstandigheden

Extreme weersomstandigheden kunnen ook invloed hebben op de conditie van uw huid. Kou in de winter in combinatie met wind en de verwarming binnen, zorgen voor een drogere huid dan gewoonlijk. Leef.nl heeft veel producten die u kunnen helpen deze droge huid tegen te gaan. Overigens zorgt niet alleen winters weer voor problemen met de huid. In de zomer kunnen airco en overmatige blootstelling aan de zon ook voor klachten zorgen.

Alle producten voor 'een droge huid van Eucerin'

Bekijk alle producten >


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen