Gele koorts

 1. Vaccinaties

  Vaccinaties

  Bij verblijf in een land waar de hygiënische omstandigheden minder zijn dan je gewend bent, kun je een infectieziekte oplopen. Het is verstandig je hiertegen te beschermen door je te laten vaccineren.

  Voor welke landen heb ik vaccinaties nodig?

  Bij vaccinaties denk je wellicht aan de tropen. Maar ook dichter bij huis worden al prikken aangeraden, zoals voor reizen naar Turkije, Marokko of Tunesië. Verder zijn voor veel landen in Afrika, Azië, het Midden-Oosten, Midden- en Zuid-Amerika en een aantal Oost-Europese landen vaccinaties nodig. Kortom: buiten West-Europa moet je rekening houden met vaccinaties.

  Welke injecties je nodig hebt, verschilt per land. Ook de lengte van jouw reis en het soort reis, primitief of juist luxe, heeft invloed op welke vaccinaties worden aangeraden. Vraag ten minste zes weken van te voren een reisadvies aan bij een gespecialiseerde apotheker of huisarts of bij de GGD.

  Lees meer »
 2. Muggen op reis

  Muggen op reis

  Chikungunya, dengue, gele koorts, Japanse encefalitis, malaria en West Nile koorts worden verspreid door muggen. Bescherm jezelf op reis goed tegen muggen.

  Muggen in het buitenland

  In Nederland staan muggen bekend als vervelende insecten die bloed opzuigen en rode, jeukende bulten veroorzaken. Wist je dat in het buitenland, wellicht ook op jouw vakantiebestemming, er muggen zijn die verschillende ziekten kunnen overbrengen? Chikungunya, dengue (knokkelkoorts),

  Lees meer »