Gewrichtspijn

 1. Pijnlijke spieren en gewrichten tijdens de overgang

  Pijnlijke spieren en gewrichten tijdens de overgang

  Veel vrouwen in en na de overgang hebben last van hun spieren en gewrichten. Na opvliegers en nachtzweten is dit de meest voorkomende klacht. De hormonale schommelingen in de overgang spelen bij deze klachten een grote rol.

  Welke gewrichten geven in de overgang de meeste last?

  Tijdens de

  Lees meer »
 2. Oefenen bij een beperkte hand- of armfunctie

  Oefenen bij een beperkte hand- of armfunctie

  Bij een beperking van de arm-/handfunctie kan met oefeningen soms vooruitgang worden geboekt. Dit hangt af van de oorzaak van de beperking. Als ergotherapeut krijg ik van cliënten regelmatig de vraag hoe ze hun arm-/handfunctie kunnen trainen. De arm-/handfunctie kan door verschillende oorzaken beperkt zijn. De aanpak hangt af van de oorzaak van de beperking.

  Gewrichtspijn

  Als de beperking wordt veroorzaakt door gewrichtspijn, bijvoorbeeld door reumatoïde artritis, kan de handfunctie vaak verbeteren door belastende handelingen zoals tillen en wringen te voorkomen. De gewrichten worden dan minder overbelast en de handfunctie kan daardoor verbeteren. Om de arm- en handspieren te verbeteren kunnen zachte knijpballen of stressballen gebruikt worden. Let wel op dat je altijd binnen de pijngrens blijft.

  Lees meer »