Gezond afvallen

Hebt u last van overgewicht, dan is het aan te raden om af te vallen. Overgewicht is ongezond en kan leiden tot diabetes en hart- en vaatziekten. Over het algemeen voelt men zich fitter en energieker bij een gezond gewicht. Mensen met een gezond gewicht hebben vaak een betere lichamelijke conditie. Als u wilt afvallen is het verstandig om dit op een gezonde manier te doen.

De meeste mensen voelen zich fitter en energieker bij een gezond gewicht.

Body Mass Index

Als u zichzelf te zwaar vindt, kunt u berekenen of dat ook daadwerkelijk zo is. Door uw Body Mass Index (BMI) te berekenen kunt u kijken of uw gewicht bij uw lichaamslengte past. Iemand met overgewicht weegt meer voor zijn lengte dan gezond is. Om uw BMI te berekenen deelt u uw lichaamsgewicht in kilogram door uw lichaamslengte in meters in het kwadraat.
Een gezonde BMI is tussen de 18,5 en 24,9. Bij een BMI tussen 25 en 29,9 hebt u matig overgewicht. Bij een BMI boven de 30 is er sprake van ernstig overgewicht of obesitas. Mensen met overgewicht hebben meer kans op onder andere diabetes, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten dan mensen met een gezond gewicht.

Om uw BMI te berekenen deelt u uw lichaamsgewicht in kilogram door uw lichaamslengte in meters in het kwadraat.

Alle producten voor 'Weegschalen en lichaamsvetmeters'

Bekijk alle producten >

Gezond gewicht behouden

Hebt u een gezond gewicht, dan is het belangrijk om dit gewicht te behouden en overgewicht te voorkomen. Dit doet u door niet teveel en gevarieerd te eten en voldoende te bewegen; minstens dertig minuten per dag. Controleer uw gewicht regelmatig. Merkt u dat u zwaarder wordt, eet dan wat minder en beweeg meer.

Alle producten voor 'Afslanken'


Bekijk producten (44)

Gezond afvallen

Als u overgewicht hebt of als u geen last hebt van overgewicht, maar u voelt zich prettiger bij wat kilo’s minder, dan kunt u afvallen. Bent u zwanger, geeft u borstvoeding of bent u ouder dan zeventig jaar? Dan kunt u beter niet afvallen. Natuurlijk kunt u wel op uw voedingspatroon letten en zorgen dat u voldoende lichaamsbeweging krijgt. Bij afvallen is het belangrijk dat dit geleidelijk gebeurt. Als u een halve tot één kilo per week afvalt, is het beter vol te houden.

Minder en regelmatig eten

Om af te slanken is het belangrijk om minder te eten dan u nu doet. Mannen hebben gemiddeld 2500 kilocalorieën en vrouwen 2000 kilocalorieën per dag nodig. Mannen kunnen tijdens het afvallen zo’n 1800 kilocalorieën per dag en vrouwen 1500 kilocalorieën innemen. Het is belangrijk om gevarieerd te eten zodat u alle voedingsstoffen en vitamines binnenkrijgt. Sla daarom geen maaltijden over, maar eet regelmatig en op vaste tijden uw ontbijt, lunch en avondeten en probeer het aantal tussendoortjes te beperken.

Gezonde tussendoortjes

Als u een tussendoortje neemt, kies dan voor een gezond tussendoortje als een volkoren cracker, fruit, snoeptomaatjes of schijfjes komkommer. Eet het liefst veel vezelrijke producten, zoals groente, fruit, brood en aardappelen. Deze bevatten veel voedingsstoffen en zorgen daardoor voor een verzadigd gevoel. Pas op met producten die veel vet of suiker bevatten en beperk alcoholgebruik.

Lichaamsbeweging

Voldoende lichaamsbeweging is erg belangrijk als u wilt afvallen. Zorg dat u 45 tot 60 minuten aan lichaamsbeweging krijgt per dag. Dit kan door de trap te nemen in plaats van de lift of door de boodschappen op de fiets te doen in plaats van met de auto. U zult merken dat als u een gezond gewicht heeft, dat uw lichamelijke conditie ook beter wordt: u voelt zich fitter en energieker.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen