Goed voorbereid op reis

Of u nu naar een tropische bestemming afreist of op wintersport gaat, een goede voorbereiding is altijd belangrijk. Wat moet u bijvoorbeeld doen wanneer u medicijnen gebruikt en op reis gaat waarbij u te maken krijgt met tijdsverschil?

Vaccinaties

In veel tropische landen zijn de hygiënische omstandigheden minder dan u gewend bent. U loopt dan het risico een infectieziekte op te lopen. Met vaccinaties kunt u zich hiertegen beschermen. Welke injecties u nodig hebt, verschilt per land. Ook de lengte van uw reis en het soort reis, primitief of juist luxe, heeft invloed op welke vaccinaties worden aangeraden. Vraag ten minste zes weken van tevoren een reisadvies bij een gespecialiseerde apotheker of huisarts of bij de GGD.

Zonnebrandcrème

Kies een zonnebrandcrème die bescherming biedt tegen UVB én UVA-straling. Er staan dan twee getallen op de verpakking. Zonnebrandcrème is er op waterbasis en op oliebasis. Een middel op oliebasis is vooral geschikt voor de wintersport, omdat zo’n middel niet op de huid kan bevriezen. Gebruik als volwassene minstens SPF 15. Voor kinderen wordt minstens SPF 30 aangeraden.

Alle producten voor 'zonbescherming SPF 30 en hoger'

Bekijk alle producten >

EHBO-doos

Gaat u skiën in bijvoorbeeld Oostenrijk? Denk aan een EHBO-doos in de auto. Een EHBO-doos is verplicht in België, Duitsland, Hongarije, Griekenland, Kroatië, Oostenrijk, Slovenië, Slowakije, Tsjechië en Turkije. Er bestaan overigens ook speciale EHBO-sets voor de wintersport.

Alle producten voor ''


Bekijk producten (25280)

Alle producten voor 'EHBO Doos'

Bekijk alle producten >

Reisapotheek

Op reis is het verstandig een basisreisapotheek mee te hebben. Naast uw eigen medicatie, zonnebrand, verbandmiddelen en desinfectieproducten kunt u hierbij denken aan bijvoorbeeld een pijnstiller, een middel bij diarree, een middel tegen reisziekte, een koortsthermometer, condooms en een middel tegen insectenbeten. Het is afhankelijk van de vakantiebestemming en uw persoonlijke behoeften hoe uw reisapotheek er precies uit ziet.

Alle producten voor 'Reizen'


Bekijk producten (799)

Medicijnen mee op reis

  • Niet alle geneesmiddelen kunt u zomaar meenemen. Denk aan geneesmiddelen die vallen onder de Opiumwet (onder andere morfine, Ritalin® en oxazepam), geneesmiddelen die koel bewaard moeten worden of vloeistoffen. Vraag uw apotheker tijdig om advies.
  • Neem uw geneesmiddelen mee in uw handbagage. Zo hebt u uw geneesmiddelen altijd bij de hand en het voorkomt problemen bij het kwijtraken van de bagage.
  • Neem altijd voldoende geneesmiddelen uit Nederland mee. In het buitenland kunnen ze een iets andere samenstelling hebben waardoor die voor u misschien minder geschikt zijn.

Medicijnpaspoort

Neem een overzicht mee van de medicijnen die u gebruikt. Uw apotheek kan u een medicijnpaspoort aanbieden, waarop al uw medicijnen worden ingevuld.

Injectiespuiten en -naalden meenemen

Wanneer u injectienaalden en -spuiten gebruikt en op reis gaat, hebt u voor de douane een medische verklaring nodig van uw arts. Dit is een brief waarin het type medicatie en het gebruik ervan wordt toegelicht.

Medicijngebruik bij tijdsverschil

Gebruikt u geneesmiddelen en gaat u een verre reis maken? Vergeet dan niet rekening te houden met het tijdsverschil. Het is meestal het handigst om op de dag van vertrek de Nederlandse inname tijden aan te houden en de daarop volgende dagen de lokale tijd van het vakantieland. Bij reizen in westelijke richting krijgt u dan eenmalig te maken met een langere tijd tussen twee innames, in oostelijke richting met een kortere tijd. Medicijnen waarbij tijdsverschillen voor problemen kunnen zorgen zijn bijvoorbeeld diabetesmedicijnen, trombosemedicijnen of HIV-medicatie. Vraag daarom voor vertrek advies aan uw arts of apotheker. In de regel is te vroeg slikken geen probleem, te laat slikken kan soms wel problemen geven.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen