Goede bescherming onder de zonnebank

Uit onderzoek blijkt dat onder de zonnebank gaan een negatieve invloed heeft op de huid. De huid veroudert eerder, er kunnen pigmentvlekken ontstaan en er is kans op huidkanker. Wanneer u toch onder de zonnebank gaat, doe dit dan goed voorbereid.

Hoe beschermt u de huid onder de zonnebank?

Wanneer u onder de zonnebank gaat, gebruikt u geen zonnebrandcrème met een beschermende factor zoals in de echte zon. Wanneer u zich laat adviseren in de zonnestudio over welke zonnebank bij uw huidtype past, is de kans op verbranding klein. U draagt het beste geen make-up of parfum en zet een speciaal zonnebankbrilletje op.

Wat voor invloed heeft de zonnebank op de huid?

Te veel en onbeschermd zonnen is niet goed voor de huid en uw gezondheid. Of u dat nu in de echte zon doet of onder de zonnebank. Echt zonlicht bestaat grotendeels uit UVA straling en voor een klein gedeelte uit UVB straling. Een zonnebank straalt vooral UVA en weinig of geen UVB straling uit. Natuurlijk zonlicht of ‘zonnebank zonlicht’ hebben ongeveer dezelfde eigenschappen. Door te veel zonnen raakt het collageen in de huid beschadigd, waardoor de huid eerder verslapt. Daarnaast kunnen rimpels en pigmentvlekken een gevolg zijn van het zonnen.
Het bruinende effect van de zonnebank ontstaat in de huid zelf, dus u kunt na de zonnebank gewoon douchen. Verzorg de huid na het douchen met een hydraterende crème of lotion, om uitdroging van de huid te voorkomen. Als u een huidaandoening, veel sproeten, pigmentvlekken of moedervlekken hebt, kunt u het beste advies over zonnen en de zonnebank vragen aan een dermatoloog.

Vergeet niet de huid na de zonnebank goed te verzorgen.

De zonnebank en huidkanker

Als er in uw familie huidkanker voorkomt wordt het afgeraden om onder de zonnebank te gaan. In andere gevallen is het verstandig een zonnebankkuur altijd op te bouwen volgens het advies van een adviseur in de zonnestudio.

Alle producten voor 'Bodylotion'


Bekijk producten (9)


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen