Golfers-elleboog

 1. Wat is RSI?

  Wat is RSI?

  Bij het herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde bewegingen kunnen klachten ontstaan. Deze klachten worden met een verzamelnaam repetitive strain injury ofwel RSI genoemd. Met goede ergonomische maatregelen zijn RSI-klachten grotendeels te voorkomen.

  Welke RSI-klachten komen veel voor?

  Omdat RSI-klachten optreden bij het veelvuldig uitvoeren van dezelfde beweging, worden ze voornamelijk veroorzaakt door bewegingen die samenhangen met het beroep. Daarnaast kunnen ook bepaalde sporten en hobby’s zorgen voor RSI-klachten. RSI ontstaat door een continue spierspanning met als symptomen pijn, gevoelsverlies, tintelingen en gevoelloosheid. Daarnaast ontstaan waarschijnlijk kleine scheurtjes in spieren en pezen die ook voor pijnklachten zorgen en die ervoor zorgen dat je het aangedane gewricht minder goed kunt bewegen.

  Lees meer »
 2. Golfblessures: de golfers-elleboog

  Golfblessures: de golfers-elleboog

  Bij golfen kun je last krijgen van een aantal blessures: de golfers-elleboog, de onderrug en de polsen en schouders. Hier lees je wat de oorzaak is en wat je er aan kunt doen.

  Wat zijn de symptomen?

  De aanhechting van de spier op de elleboog wordt pijnlijk, evenals kracht zetten. Bijvoorbeeld bij het optillen met de handpalm omhoog gericht (onderhands tillen). Gewoon iets stevig vasthouden kan ook al pijnlijk zijn. Drukken op de binnenzijde van de elleboog is pijnlijk.
  Lees meer »