Handverzorging

Handverzorging wordt vaak vergeten, terwijl het juist zo belangrijk is. Uw handen zijn het meest gevoelig voor invloeden van buitenaf. Onze twee belangrijkste tips leest u hier.

Twee tips voor goed verzorgde handen

  1. Omdat uw handen gevoelig zijn voor uitdroging, is een speciale handcrème een welkome aanvulling op uw dagelijkse verzorgingsritueel.
  2. Gaat u naar buiten en schijnt de zon? Vergeet dan niet uw handen in te smeren met een anti-zonnebrandproduct.

Handcrème

Smeer u handen dagelijks in. Vooral na het schoonmaken met agressieve middelen is het verstandig om uw handen goed te wassen en daarna in te smeren. In de winter beschermt u met handcrème uw handen tegen de vrieskou en helpt u kloofjes en schrale plekjes herstellen.

Alle producten voor 'Handcreme'

Bekijk alle producten >

Bescherm uw handen tegen zonnebrand

Gaat u naar buiten en schijnt de zon? Vergeet dan niet uw handen in te smeren met een anti-zonnebrandproduct. De handen worden vaak vergeten, maar omdat deze juist veel worden blootgesteld aan schadelijke UV-straling is bescherming tegen de zon belangrijk. Door uw handen zorgvuldig in te smeren, veroudert uw huid minder snel en wordt de kans op pigmentvlekken kleiner.

Waarom handverzorging?

Onze handen hebben het, in vergelijking met andere delen van ons lichaam, zwaar te verduren. Op uw handen is de huid dunner en zijn er minder talgkliertjes aanwezig, terwijl de huid juist daar dagelijks in contact komt met invloeden van buitenaf. Schoonmaakmiddelen, kou, zeep en zon zorgen er bijvoorbeeld voor dat de huid sneller uitdroogt. Daarnaast zijn de handen gevoeliger voor het ontstaan van zogenoemde ouderdoms- of pigmentvlekken, die onder andere ontstaan door overmatige blootstelling aan de zon.

De conditie van uw handen verraadt uw leeftijd

Er wordt wel eens gezegd dat de conditie van uw handen uw leeftijd verraden. Dat komt naast het ontstaan van pigmentvlekken ook doordat de huid op de handen snel losser en rimpelig wordt. De huid op de handen heeft minder onderhuids vet, waardoor deze verschijnselen sneller zichtbaar zijn.

Nagelverzorging

Uw nagels vormen een belangrijk onderdeel van uw handen. Verzorg uw nagelriemen met een beetje olie en duw ze voorzichtig terug met een wattenstaafje. Uw nagels knipt u voorzichtig met een nagelschaartje. Heeft u zachte of broze nagels? Dan kan een voedingssupplement helpen. Een laagje nagelverharder beschermt de nagels tegen scheuren en breken.

Alle producten voor 'Nagels'


Bekijk producten (106)


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen