Hardloopblessures: de runners knee

Een goede manier om wat aan uw conditie te doen is joggen, lekker buiten hardlopen. Het hoeft niet veel geld te kosten en u hebt er niemand voor nodig. Bij hardlopen is het risico op blessures vrij gering. De meest voorkomende zijn de hardlopers knie en zweepslag. Hier behandelen we de hardlopers knie of runners knee

Belangrijk is het dragen van goede schoenen; laat u bij de keuze goed adviseren.

De runners knee

Bij de runners knee, of hardlopers knie, krijgt de sporter pijn aan de buitenzijde van de knie na langdurig en/of verkeerd belasten. Oorzaak: een overbelasting van de pees aan de buitenzijde van de knie. Meestal gerelateerd aan een verkeerde wijze van bewegen. Mensen met standsafwijkingen van de knie, zoals O-benen, of een verkeerde wijze van bewegen van de heup door te slappe bilspieren zullen eerder last krijgen van deze blessure.

Wat zijn de symptomen?

De buitenzijde van de knie is pijnlijk en hardlopen is niet meer mogelijk. Zwelling en roodheid zal zelden gezien worden, de blessure zit hier te diep voor. De pijn is zeurend van karakter.

Wat kunt u doen om een hardlopers knie te voorkomen?

Belangrijk is het dragen van goede schoenen; laat u bij de keuze goed adviseren. Er zijn speciale winkels voor hardloopschoenen. Bij deze winkels wordt ook gekeken naar uw looppatroon. Het goed opbouwen van de trainingsbelasting is ook verstandig. Alhoewel hardlopen heel goed alleen gedaan kan worden, kan het verstandig zijn lid te worden van een atletiekvereniging met een goede lange afstand looptrainer. Een te snelle opbouw is dé manier om blessures te krijgen!

Behandeling

Deze blessure verdient professionele aandacht: de fysiotherapeut. Deze zal behalve naar de knie ook kijken naar uw wijze van lopen (looppatroon) en de bewegingen van heupen en knieën. Te slappe bilspieren of een standsafwijking van de knie, maar ook heup en lage rug kunnen mede de hardlopers knie veroorzaakt hebben. Dus om een nieuwe blessure te voorkomen zal ook hier aandacht aan besteed moeten worden! Ook adviezen betreffende schoeisel en trainingsopbouw (ook trainen van bilspieren, bewegen van de rug en dergelijke) zullen onderdeel van de behandeling kunnen zijn. Bij hardnekkige blessures zal een injectie met corticosteroïden mogelijk een oplossing zijn.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen