Het belang van een goede mondhygiëne bij kinderen

Het gebit van Nederlandse kinderen is de laatste tien jaar verslechterd. Een reden hiervoor is dat er op scholen nauwelijks meer poetslessen worden gegeven. Ook komt dit doordat ouders minder vaak naar de tandarts gaan en dat de kinderen er daardoor ook minder vaak komen.
Tanden poetsen
Tanden poetsen

Het is belangrijk uw kind een goede poetsroutine aan te leren.

Melktanden

De basis voor een goede mondhygiëne, ook op latere leeftijd, begint al bij het doorbreken van de eerste melktand. Het is belangrijk om vanaf dat moment het kind al een goede poetsroutine aan te leren. Dit is de verantwoordelijkheid van de ouders! Het is belangrijk om de tanden te poetsen ook wanneer het kind niet wil of aan het huilen is. Meerdere studies tonen namelijk aan dat kinderen, waarbij niet minimaal twee keer per dag de tanden worden gepoetst, vaak op latere leeftijd meer last hebben van cariës en andere mondhygiëne problemen.
Melkgebit
Melkgebit

Poetstip 1

  • Poets twee keer per dag, gedurende twee minuten de buitenkant, binnenkant en het kauwoppervlak van de tand met fluoridetandpasta. Poets altijd in dezelfde volgorde om er zeker van te zijn geen tandoppervlakken over te slaan.

Poetstip 2

  • Plaats de borstelharen op de rand waar het tandvlees in contact komt met de tand in een hoek van 45 graden. Maak zachte, kleine heen-en-weer bewegingen. Het is belangrijk de tandvleesrand te reinigen daar waar bacteriën zich gemakkelijk ophopen.

Met schone tanden naar bed!

Een goede regel is om altijd naar bed te gaan met schone tanden. Vergeet niet dat een kind tot 13 jaar hulp nodig heeft bij het tandenpoetsen. Een kind heeft niet de vaardigheid om zorgvuldig te kunnen poetsen en ziet ook niet de consequenties van onzorgvuldig poetsen.
Poets uw tanden in een hoek van 45 graden
Poets uw tanden in een hoek van 45 graden

Alle producten voor 'TePe mondverzorging voor kinderen'

Bekijk alle producten >


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen