Het reinigen van een kunstgebit

Als alle kiezen en tanden moeten worden getrokken of zijn uitgevallen, is een kunstgebit een oplossing. In Nederland hebben bijna drie miljoen mensen er een.

Doe uw kunstgebit ’s nachts uit en leg het eens per week een nacht in een speciaal reinigingsmiddel. Borstel het kunstgebit elke avond goed met een protheseborstel en leg het in schoon, koud water.

Het kunstgebit

Een kunstgebit wordt op maat gemaakt door een tandarts, een tandprotheticus of een klinisch prothesetechnicus. Er zijn kleefpasta’s en kleefpoeders om het gebit op zijn plaats te houden. Omdat de kaak in de loop der jaren kleiner wordt, zal een kunstgebit op den duur niet goed meer passen. Dit kan pijn veroorzaken. Soms kan de tandarts een nieuwe laag in het kunstgebit maken, waardoor het weer goed past.

Alle producten voor 'Kleefproducten'

Bekijk alle producten >

Schoonmaken van het kunstgebit

Net als gewone tanden en kiezen moet een kunstgebit goed verzorgd worden. Ook nu is het belangrijk om plak en tandsteen te verwijderen. Om etensresten weg te halen, kunt u een protheseborstel en water gebruiken. Tandpasta schuurt te veel, dus gebruik dit niet. Kies liever voor een speciaal reinigingsmiddel voor protheses. Vergeet niet om ook het tandvlees onder het gebit goed te reinigen, anders kan het gaan ontsteken. Masseer het tandvlees zeker eens per dag met een zachte tandenborstel. Reinig ook uw kaken, gehemelte en de binnenkant van de wangen. Hiervoor kunt u een gewone tandpasta en aanvullend een mondspoelmiddel gebruiken.

Vergeet niet om ook het tandvlees onder het gebit goed te reinigen, anders kan het gaan ontsteken.

Alle producten voor 'Reiniging kunstgebit'

Bekijk alle producten >


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen